Lapid'den Erdoğan'a İran teşekkürü

Lapid'den Erdoğan'a İran teşekkürü

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail Başbakanı Yair Lapid ile dün New York’a yaptığı görüşmeye ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, Lapid'in 'Türkiye topraklarında İran tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan terör saldırıları' sırasında sağlanan istihbarat iş birliği için Erdoğan'a teşekkür ettiği belirtildi.

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği de dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İsrail Başbakanı Lapid'in görüşmesine ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu.

‘İLK GÖRÜŞME OLARAK KAYDA GEÇTİ’

Açıklamada, “2008 yılından bu yana bir İsrail Başbakanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı’nın ilk görüşmesi. Başbakan Yair Lapid, New York’a gerçekleştirdiği diplomatik ziyaret sırasında dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Bu görüşme, diplomatik ilişkilerin en üst seviyeye çıkarılacağının, İsrail ve Türkiye’nin karşılıklı olarak yeniden Büyükelçi ve Başkonsolos atayacağının ilan edilmesi sonrasında bir İsrail Başbakanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı arasındaki ilk görüşme olarak kayda geçti.” denildi.

ERDOĞAN'A İRAN TEŞEKKÜRÜ

Görüşmenin her iki ülke çıkarına da menfaat sağlayacağına vurgu yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

“Görüşme sırasında Başbakan Lapid ilişkilerin seviyesinin yeniden yükseltilmesinin yanı sıra, İsrail’in yeni Türkiye Büyükelçisi olarak Irit Lillian’ın atama kararını dile getirdi. İki lider İsrail’de terörle mücadele ve genel olarak terör konusunda görüş alışverişinde bulundu. Lapid Türkiye topraklarında İran tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan terör saldırıları sırasında sağlanan istihbarat iş birliği için Erdoğan'a teşekkür etti. Başbakan Lapid İsrail’den Türkiye’ye yeniden uçuşların başlamasının olumlu bir gelişme olduğunu dile getirerek, bu adımın iki ülke arasındaki turizme de büyük katkı sağlayacağını belirtti.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN