Dört yıl sonra ilk atama: İsrail'in yeni Türkiye Büyükelçisi belli oldu

Dört yıl sonra ilk atama: İsrail'in yeni Türkiye Büyükelçisi belli oldu

İsrail ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden en üst düzeye çıkarılmasının ardından İsrail Dışişleri Bakanlığı Komitesi, kariyer diplomatı İrit Lillian'ı Ankara büyükelçisi olarak atadı.

Türkiye ve İsrail arasında ilişkilerin yeniden iyileşmesinin ardından İsrail yönetimi, Türkiye'ye Büyükelçi atayacağını duyurmuştu. İsrail Dışişleri Bakanlığı Komitesi, kariyer diplomatı İrit Lillian'ı Ankara büyükelçisi olarak atadı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, yurt dışı temsilciliklerdeki diplomat atamalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Halen Ankara'da görev yapan Irit Lillian, İsrail'in Türkiye büyükelçiliği görevine atandı.” ifadelerine yer verildi. Açıklamada, bu ve diğer atamaların “hükümetin onayına bağlı olduğu” vurgulandı.

NE OLMUŞTU?

Türkiye ile İsrail 17 Ağustos’ta, diplomatik ilişkilerin yeniden en üst düzeye çıkarılması ve karşılıklı büyükelçi atanması kararı almıştı. İsrail'in dört yıldır Türkiye'de büyükelçisi bulunmuyordu.

Yarın BM Genel Kurulu için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İsrail Başbakanı Lapid'in bir görüşme yapması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN