Son dakika! İsrail Büyükelçiliği'ne Şakir Özkan Torunlar atandı

Son dakika! İsrail Büyükelçiliği'ne Şakir Özkan Torunlar atandı

Ankara Büyükelçiliği görevine Irit Lilian'ın atanmasının ardından Türkiye'nin atayacağı büyükelçi merak konusu olmuştu. Türkiye'nin İsrail Büyükelçiliği'ne Şakir Özkan Torunlar atandı.

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin ardından iki ülke arasında varılan mutabakat sonucu büyükelçi atama kararı alınmıştı. Kararın ardından 19 Eylül'de İsrail hükümeti, Ankara Büyükelçiliği görevine Irit Lillian atamıştı. Lilian'ın atanmasının ardından Türkiye'nin atayacağı büyükelçi merak konusu olmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı kararname ile Türkiye'nin, İsrail Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar oldu.

thumbs-b-c-226d70f9dd8dad9ad2bbdb4c6ea80808.jpg

Torunlar, 2010-2014 yılları arasında Kudüs Başkonsolosu ve Filistin Büyükelçiliği görevini üstlenmişti.

Sabah'ta yer alan habere göre; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün gece büyükelçileri arayarak yeni görevlerini tebliğ etti.

Buna göre, Bakan Yardımcısı Sedat Önal Newyork BM Daimi Temsilciliği'ne, Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı ise Brüksel AB Daimi Temsilciliği'ne getirildi.

Türkiye ile İsrail 17 Ağustos'ta, diplomatik ilişkilerin yeniden en üst düzeye çıkarılması ve karşılıklı büyükelçi atanması kararı almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN