İsrail Büyükelçisi Lillian'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektubu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Büyükelçisi Irit Lillian ile makamında görüştü. Lillian, görüşmede Erdoğan’a güven mektubu sunarak, Türkçe diyaloğa girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, İsrail Büyükelçisi Irit Lillian'ı ağırladı. Lillian, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güven mektubu sundu.

Lillian’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Türkçe 'Nasılsınız' diye sorması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Sağolun siz nasılsınız' diye sordu. 'Lillian'ın bazı büyükelçilik mensuplarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

1-016.jpg

İSRAİL'E BÜYÜKELÇİ ATANMASI

İsrail ile normalleşme adımlarıyla birlikte Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 17 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, Türkiye ile İsrail arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden karşılıklı olarak en üst düzeye çıkarılması kararı çerçevesinde, Tel Aviv'e büyükelçi atama kararı aldıklarını açıklamıştı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı da 19 Eylül'de, Irit Lilian'ın Türkiye büyükelçisi olarak atandığını duyurmuştu.

1-015.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN