Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta İsrail Başbakanı Yair Lapid ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta İsrail Başbakanı Yair Lapid ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 77. Genel Kurulu'na katılmak üzere bulunduğu New York'ta İsrail Başbakanı Yair Lapid ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin New York kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu’ndaki hitabının ardından temaslarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Yair Lapid ile bir araya geldi.

Görüşme, basına kapalı şekilde gerçekleşti.

Erdoğan ile Lapid, son olarak geçen ay bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Türkiye-İsrail ilişkilerinde son dönemde yumuşama yaşanıyor. İki ülke, diplomatik ilişkilerin yeniden üst seviyeye çıkarılması konusunda mutabık kaldı.

Karşılıklı büyükelçi atama konusunda anlaşmaya varılmasının ardından, İsrail Dışişleri Bakanlığı Atama Komitesi, Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı İrit Lillian’ın Türkiye büyükelçisi olarak atanmasına karar vermişti.

Öte yandan Erdoğan New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ürdün Kralı 2. Abdullah ve FIFA Başkanı Gianni Infantino gibi isimlerle bir araya geldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN