Erdoğan'dan gazeteciye: O Biden, ben Erdoğan’ım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu için bulunduğu ABD’nin New York kentinde bir gazetecinin 'Biden ile görüşmüş olmayı diler miydiniz?' sorusuna, 'Hayır, niye. O Biden, ben Erdoğan’ım' yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birlemiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda dünya liderlerine seslendi. Erdoğan, genel kurul çıkışında koridorda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Danışmanı Fahrettin Altun ve Bakan Murat Kurum'la ilerlediği sırada Reuters muhabiri Hatice Pamuk’un sorularını yanıtladı.

"O BİDEN, BEN DE ERDOĞAN'IM"

Selam vererek Pamuk’un yanına yaklaşan Erdoğan "Sor bakalım, ne soracaksın?" dedikten sonra Pamuk’un sorusunu dinledi. Önce "Biden'la görüşmüş olmayı diler miydiniz?" sorusuna "Yoo, niye?" cevabı veren Erdoğan, sonrasında gelen "Biden'la ayrı ikili görüşme yapmak ister misiz?" sorusunu ise "O Biden, ben de Erdoğan'ım" şeklinde yanıtladı.

Erdoğan, ayrıca "F-16 konusunda senatörlerle konuştunuz mu?" şeklindeki soruyu "Olumlu konuşuyorlar, onaylayacaklar gibi görünüyor" diye yanıtladı.

'ABD İLE İLİŞKİLERİMİZ İDEAL KONUMDADIR DİYEMEM'

Erdoğan dün PBS kanalına verdiği bir röportajda, ABD ile Türkiye arasındaki ilişkiyi değerlendirmiş ve şu sözleri söylemişti: "İdeal bir konumdadır diyemem. Çünkü bizim şu anda Amerika'yla dış ticaret hacmimizin buralarda olmaması lazım. Bizim Sayın Trump döneminde de belirlediğimiz bir rakam vardı, '100 milyar doları bulmalıyız' demiştik. Ama maalesef şu anda çok çok gerilerdeyiz. Savunma sanayini iyi bir yere taşımamız lazım.

İşte mesela bizim F-16 meselemiz var. Biz sizden F-16 almışız. Şimdi sizden F-16 aldığımıza göre bunun gerisinin gelmesi lazım. Ama burada siyasi yaklaşımla karar vererek F-16 konusunda Türkiye'ye hala bir yaptırım uygulama yoluna gitmek iki dost ülke için çok yanlış bir şey. En son Sayın Biden, bunu çözme noktasında bana söz verdi. Şu anda Biden'ın buna olumlu baktığını biliyorum. Hatta Cumhuriyetçilerle de görüşmelerimiz oldu, onlar da buna olumlu bakacaklarını söylediler. Şimdi F-16 konusunda eğer biz Amerika'dan istediğimiz neticeyi alamazsak ne yapacağız? Başımızın çaresine bakacağız.

Siz kalkıp da Yunanistan'a F-16 konusunda her türlü desteği vereceksiniz, orada üsler kuracaksınız ama Türkiye gibi NATO'daki dost ülkeye ve ilk 5 içerisinde NATO'da her türlü desteği veren ülkeye bu desteği vermeyeceksiniz. Bu durumda Türkiye'nin yapacağı iş de başının çaresine bakmaktır. Yoksa bunun dışında bizim Amerika'yla sıkıntımız yok."

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir