İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Muğla… Bugün geliyor! Tüm planları iptal edin: Gökten kütle kütle yağacak

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Muğla… Bugün geliyor! Tüm planları iptal edin: Gökten kütle kütle yağacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahminlerini paylaştı. Bu kapsamda İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Muğla gibi illere felaket bugün geliyor. Hafta sonu gökten kütle kütle yağacak. Önleminizi şimdiden alın…

Son günlerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde giderken milyonlarca kişi hafta sonunda havanın nasıl olacağını merak etmeye başladı. Bu kapsamda beklenen hava durumu açıklaması da Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden geldi.

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji’nin son tahminlerine göre; hafta sonunda yurdun batı ve kuzey kesimlerinde hava parçalı ve çok bulutlu, diğer yerlerde az bulutlu ve açık olacak. İzmir, Muğla, Aydın ve Balıkesir’in kıyı ilçelerinde akşam saatleri sonrasında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Doğu Karadeniz bölgesinin iç kesimleriyle Doğu Anadolu bölgesinin kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü olan yerlerde çığ tehlikesi bulunuyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile kuzey ve iç kesimlerde yer yer yoğun olacak şekilde pus, yer yer sis bekleniyor.

sicaklik-artisi-devam-edecek.jpg

SICAKLIK ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının da artış göstereceği tahmin ediliyor. Sosyal medya hesabı üzerinden son tahminlerini paylaşan Prof. Dr. Orhan Şen şunları söyledi:

Bugün Cuma Marmara ve iç kesimlerde yüksek basınç sis oluşturuyor hava deniz ve kara ulaşımında etkili oluyor. Bu gece ve yarın sabahta etkili olacak. Öğlen saatlerinde kalkacak. Cumartesi batıda yağmurla birlikte sis kalkıyor ve 1 hafta yok.

Yarın cumartesi batıda hafif de olsa yağmur var pazar da devam edecek. Salı günü yağış batıda kuvvetli. Sıcaklıklar değişmiyor genelde yüksek. İstanbul'da cumartesi günü sıcaklık 15 pazar ise 14 derece olacak. Yağmur yer yer etkili olacak.”

sicaklik-artisi-devam-ediyor.jpg

O İLLERE ÇAMUR YAĞMURU GELİYOR

Bir diğer meteorolojik kaynak Hava Forum ise web sitesi üzerinden yaptığı paylaşımda çamur yağmuruna karşı uyardı. Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

camur-yagmuru-2.jpg

"Cumartesi günü İstanbul, Ankara, İzmir ve çevre illerde aralıklarla Afrika katkılı çamur yağmuru bekleniyor. Araba yıkamayın, cam silmeyin. Dalından meyve/sebze koparıp yiyecekseniz mutlaka yıkayıp yiyin..."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN