İstanbul, Ankara, İzmir dikkat! Toplu taşımada yeni yasa geliyor: Karaismailoğlu yeni detayları açıkladı

İstanbul, Ankara, İzmir dikkat! Toplu taşımada yeni yasa geliyor: Karaismailoğlu yeni detayları açıkladı

İstanbul, Ankara, İzmirliler dikkat! Toplu taşımada yeni yasa geliyor! TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu yeni detayları açıkladı! Seçim öncesi gelebilir...

AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, komisyonun faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, komisyonun, hayatın gelişimi açısından önemli gündemlere odaklandığını belirterek, özellikle İstanbul'da yaşanan ulaşım sorunlarına yönelik çözümler üretmeyi hedeflediklerini ifade etti.

İSTANBUL'UN RAYLI SİSTEMİNE 50 KİLOMETRE DAHA EKLENİYOR

metro.webp

İstanbul'da devam eden raylı sistem yatırımları hakkında bilgi veren Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın İstanbul'daki raylı sistem ağını genişletme çalışmalarına hız verdiklerini söyledi. İstanbul'da şu anda 340 kilometre raylı sistem hattının bulunduğunu ifade eden Karaismailoğlu, önümüzdeki aylarda bu ağa 50 kilometre daha eklenerek İstanbullulara hizmet sunulacağını belirtti.

PLAKA SAHİPLERİ KORUNACAK

toplu-tasima1.webp

Karaismailoğlu, toplu taşıma sektöründe faaliyet gösteren esnafın mülkiyetle ilgili yaşadığı sorunları çözmeyi amaçladıklarını söyledi. Belediyelerin yetkisi olmadığı halde yeni ihaleler yapma girişimlerine karşı çıkarak, bu durumu düzenlemek üzere çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Taksiciler, minibüsçüler ve otobüs işletmecilerinin mülkiyet haklarını koruma amacıyla bir düzenleme yapılacağını belirtti.

TOPLU TAŞIMAYA YASAL DÜZENLEME MECLİS'E SUNULACAK

metrobus.jpg​​​​​​​

Karaismailoğlu, ülkelerin gelişmişlik düzeyinin ölçütlerinden birinin zenginlerin toplu taşıma kullanma oranı olduğunu belirterek, bu oranın yüksek olmasının şehir yaşamının kolay, güvenli ve ekonomik olduğunu gösterdiğini söyledi. Türkiye'nin de toplu taşıma sistemlerini geliştirerek bu alanda ilerleme kaydetmesi gerektiğini ifade etti.

Toplu taşıma ile ilgili yasal düzenlemenin yerel seçimlerden önce Meclis'e sunulabileceğini belirten Karaismailoğlu, özel taşımacıların ve esnafın bu düzenlemeyi beklediğini ve kısa süre içinde hayata geçireceklerini dile getirdi. Esnafın tedirginliklerini gidermek, kaliteli hizmet sunmak ve vatandaş memnuniyetini artırmak amacıyla çalıştıklarını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN