İstanbul için büyük müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzayı attı: O çile artık bitiyor

İstanbul için büyük müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzayı attı: O çile artık bitiyor

17 milyonu aşkın insanın yaşadığı İstanbul'da en büyük sorunlardan biri ulaşım. İstanbul'un bir yerinden bir yerine gitmek neredeyse imkansız. Bu doğrultuda adımlar atılırken seçimlerde hem Murat Kurum'un hem de Ekrem İmamoğlu'nun vaatleri olan raylı sistem yatırımları için ilk adım atıldı. İstanbul için büyük müjde! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmen imzaladı. O çile resmen bitiyor artık.

İstanbulluların beklediği o müjdeli haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzayı attı bile. O çileye artık son veriliyor. Raylı sistemler için ilk adım atılacak. İşte detaylar haberimizde...

İSTANBULLULARA MÜJDE! CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İMZAYI ATTI

Yerel seçimlerde hem Murat Kurum hem de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından seçim vati olarak öncelik verilen ulaşım sorunu için ilk adım atıldı. Raylı sistemlere geçiş yapılıyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'da yapımı bakanlık tarafından gerçekleştirilen mevcut Altunizade - Çamlıca Camii - Bosna Bulvarı Metro Hattı projesinin, İstanbul'un yoğun yerleşim yerleri olan Kazımkarabekir ile Bahçelievler mahallelerine uzatılacağını açıkladı. Metro hattının uzatılması projesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasının ardından 6 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Toplam 6 kilometre uzunluğundaki "Bosna Bulvarı- Bahçelievler- Kazım Karabekir Metro Hattı" yapım işini Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlendi.

6.3 MİLYAR BEDELLE HAYATA GEÇİRİLECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun verdiği bilgiye göre, proje bedeli yaklaşık 6.3 milyar lira olan, 6 kilometre uzunluğunda ve 4 istasyondan oluşan hat, saatte 80 kilometre hız yapacak. Söz konusu hat tamamlandığında, Altunizade İstasyonu'nda Üsküdar - Çekmeköy hattıyla Marmaray'a, Kazımkarabekir İstasyonu'nda da Ümraniye- Ataşehir- Göztepe Metrosu ile entegre olacak.

Altunizade İstasyonu'ndan başlayan hat, Ferah Mahallesi, Çamlıca ve Bosna Bulvarı istasyonlarından, Yavuztürk İstasyonu'nda ulaşıp, buradan iki kola ayrılacak. Hattın bir kolu Güzeltepe ve Bahçelievler istasyonları ile Rasathane'ye, bir kolu da Kazımkarabekir İstasyonu'na ulaşacak. Böylelikle Üsküdar ve Ümraniye'nin yoğun nüfusu olduğu mahallelerinde metro yürüme mesafesine kadar gelmiş olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN