İstanbul'a felaket yaklaşıyor! Tam 40 gün sürecek: İlk belirtiler görülmeye başladı

İstanbul'a felaket yaklaşıyor! Tam 40 gün sürecek: İlk belirtiler görülmeye başladı

İstanbul hakkında uzmanlardan uyarılar gelmeye devam ediyor. Peş peşe açıklamaların gelmesiyle birlikte o detay kritik seviyeye kadar ilerledi. Felaket için 40 günlük süre biçen uzmanlar tedbirli davranmak konusunda dikkat çekti. O tarihe kadar yaşanmazsa büyük sorun olacak. İşte tüm detaylar...

Türkiye'nin gündeminde yer alan İstanbul'a dair uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Uyarılara göre 40 gün içerisinde yaşanmazsa sorun daha da büyüyecek. 55 günlük ömrü kalmasıyla endişe tüm hızıyla sürüyor. Vatandaşların tedbirli olması konusunda uyarılar geliyor.

SON 55 GÜNÜ KALDI

Türkiye'nin kurak bir yaz mevsimi geçirmesiyle birlikte susuzluk sorunu başladı. Uzman isimlerden kuraklık konusunda uyarılar gelirken, İstanbul'a dikkatler çekildi. O tarihe kadar yağış olmaması halinde susuzluk sorunu baş gösterebilir.

Bugün itibariyle beklenen yağışların gerçekleşmemesi ise durumu kritik bir noktaya taşıdı. İSKİ tarafından paylaşılan verilere göre yüzde 30'un altına düşen baraj doluluk oranlarına dair uyarılar gelmeye devam ediyor. Yağışların gelmemesi halinde o tarihte barajlar dibi boylayacak.

3ccac738-ea4e-46fb-be9b-a1a5e09a3f30.jpg

BARAJLAR KURUYOR

Meteorolojik kaynaklardan gelen bilgiler doğrultusunda bugün için beklenen İstanbul yağışı gerçekleşmedi. Yaz mevsiminde aşırı sıcaklıklar ve El Nino'nun etkisiyle mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklık kuraklığı da beraberinde getirdi. Her geçen gün düşüş gösteren baraj doluluk oranları yüzde 30'un altına geriledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da geçtiğimiz günlerde tasarruf çağrısı yapıldı.

Hava Forum tarafından paylaşılan bir gönderiye göre İstanbul'un son 55 günlük suyu kaldı. Önümüzdeki 55 gün boyunca yağmur yağmaması halinde durumun daha da kötü olabileceği vurgulanırken paylaşımında, "Önümüzdeki 15 günde metrekareye toplam 8-13 kg yağış bekliyoruz. Bu çok çok az. Barajları doldurucu asıl yağışlara kavuşmamız 30-40 günü bulabilir. Yani her şey ucu ucuna... Eylül sonunda musluklardan koku gelmeye başlayabilir, tasarruf şart!" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN