İstanbul'a kar yağışı için yeni tarih verildi: Şubat ortası ve mart ayına dikkat!

İstanbul'a kar yağışı için yeni tarih verildi: Şubat ortası ve mart ayına dikkat!

Meteoroloji ve AKOM'un İstanbul'a art arda yaptığı kar yağışı uyarılarına rağmen yüksek kesimler haricinde beklenen yağış gerçekleşmedi. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için yeni tahminde bulunarak, kar yağışı için şubat ortası ve mart başını işaret etti. "Sorun gelen sistemlerde yağışın yanında sıcaklığın da 4 derecenin altına düşmesi" diyen Şen, bu durumla birlikte yağışın gerçekleşeceğini belirtti.

İstanbullular, megakente ne zaman kar yağacağını merak ediyor. Silivri’ye kadar gelip, İstanbul merkezinin kapısına dayanan kar yağışı, kent merkezinde gelindiğinde yağmura dönüşüyor.

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından İstanbul için yaptığı açıklamada kar yağışı için yeni tarih verdi. Şen, Kendisinin "İstanbul'a kar yok, yağmayacak da" şeklinde bir açıklaması olmadığını belirtti.

Prof. Dr. Şen İstanbul'a kar yağışı tahminini, "Şubat yarısından sonra hatta mart başı bile yağabilir. Sorun gelen sistemlerde yağışın yanında sıcaklığın da 4 derecenin altına düşmesi. Bu gerçekleşirse yağacaktır" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN