İstanbul'da Afrika pazarına büyük ilgi! Tropikal meyvelere kadar yok yok, Afrika'dan getirip burada satıyorlar

İstanbul'da Afrika pazarına büyük ilgi! Tropikal meyvelere kadar yok yok, Afrika'dan getirip burada satıyorlar

Tüm dünyadan farklı milletleri bir araya toplayan İstanbul'da bu sefer Afrika mahallesi kuruldu. Bu mahalleye giren kendini Afrika'da bir mahallede buluyor. Burada bulunan insanlar yöresel yiyecekleri Afrika'dan getirtip satıyorlar. İstanbul'da Afrika pazarına büyük ilgi! Tropikal meyvelere kadar yok yok. Bu mahalleyi görünce şaşıp kalacaksınız. İstanbul'da Afrika pazarını görmeye hazır olun!

İstanbul'un göbeğinde kurulan Afrika mahallesini görünce şaşıp kalacaksınız. Bu mahallede kendinizi belgeselde hissedeceksiniz. Yöresel yiyecekleri Afrika'dan getirtip satıyorlar. Aynı zamanda kuaför ve tropikal meyveleri de bu mahallede görebilirsiniz. İstanbul'da Afrika pazarına büyük ilgi! Tropikal meyvelere kadar yok yok, Afrika'dan getirip burada satıyorlar. Bu mahalleyi görünce gözlerinize inanamayacaksınız.

İSTANBUL'UN GÖBEĞİNDE AFRİKA MAHALLESİ

Bulunduğu konum itibariyle her millletten insanı barındıran Türkiye'de Afrika mahallesi kuruldu. İstanbul'un merkezi olan Aksaray'da bu mahalleye girenler kendilerini belgeselde hissediyor. Kendilerine ait kuaför salonlarından dükkanlarına kadar her çeşit ürünü bulabileceğiniz bu mahalle, halk arasında 'Somali Mahallesi' olarak da biliniyor.

hgghgh-2023-09-21t120424-104.jpg

TÜRK BULMANIZ İMKANSIZ! AFRİKA'DAN GETİRİP BURADA SATIYORLAR

Handa kurulan bu pazarlarda Türk görmeniz imkansız. Handa, çalışanlardan müşterilerine kadar çoğu kişi Afrikalı. Handaki marketlerde de ürünlerin üzerinde İngilizce yazılar yer alıyor, manavlarında Afrika'dan getirilen tropikal meyveler bulunabiliyor. Bu pazarda yüzlerce değişik meyve bulunurken en dikkat çekici olanı ise muza benzeyen plantain. (kilosu 100 TL)Bu meyve, nişasta içerdiği için genellikle yağda pişirilip yeniyor. Yine yöresel Afrika yemeklerinin vazgeçilmezi olan dev tatlı patatesler kilosu 150 TL'ye, acı kamerun biberin de poşeti 100 TL'den satışa sunuluyor.

yeni-gfgf-6.jpg

Aksaray'da sadece bu han değil, İnkılap ve Molla Gürani Caddelerinde de Afrikalılar kendilerine yaşam alanı kurmuş durumda. Zaman zaman sokak aralarındaki kavgaları ile bilinseler de esnaf onların ticaretinden memnun. Ürünlerin çoğunda neden fiyat yazmadığını sorduğumuz esnaf, “Sürekli etiketler değiştiği için fiyatlandırma yapamıyoruz. Afrikalılar da fiyatları pahalı buluyor yine de satın alıyorlar” diyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN