İstanbul'da barajların doluluk oranı arttı

İstanbul'da barajların doluluk oranı arttı

İstanbul'da karın erimesiyle barajlarda doluluk oranı artmaya başladı. Doluluk oranı hızla artan Alibeyköy Barajı'nda ise suyun rengi değişti. Derelerden gelen çamurlu suyun etkisiyle barajda suyun rengi kahverengi oldu.

İstanbul’da barajların doluluk oranlarında büyük düşüşler yaşanmıştı. 2021 Nisan ayında yüzde 86.82'ye kadar çıkan doluluk oranları daha sonra düşüşe geçmiş yüzde 40'lı seviyelere kadar gerilemişti. İstanbul’da etkili olan soğuk hava dalgasıyla etkili olan kar yağışları, barajların doluluk oranlarını da önemli derecede etkiledi. Karın erimesiyle birlikte barajlar hızla dolmaya başladı. Son bir haftadaki bu artış yüzde 11.17'ye ulaştı.

ALİBEYKÖY BARAJI'NDA SUYUN RENGİ DEĞİŞTİ

Doluluk oranın yüzde 53'e kadar çıktığı Alibeyköy Barajı'nda suyun rengi kahverengine döndü.

11.jpg

Havadan görüntülenen Alibeyköy Barajı'nda daha önceden koyun ve keçilerin otlamaya başlayan alanlar yeniden suyla dolmaya başladı. Bu alanlardan biri tarihi Mağlova su kemerinin bulunduğu alan oldu. Daha önce suların tamamen çekildiği alan, önce karla daha sonra suyla doldu.

ISTRANCALAR DA DOLULUK ORANI YÜZDE 100'E ULAŞTI

İstanbul'un en dolu barajı bugün yapılan ölçümlere göre Istrancalar oldu. Istrancalar da doluluk oranı yüzde 100 olarak ölçüldü. Elmalı barajında doluluk oran yüzde 88.38'e, Ömerli barajında yüzde 84.2'ye çıktı. İstanbul'da Sazlıdere barajı hariç tüm barajlarda doluluk oranı yüzde 50'nin üzerine çıktı.

İstanbul'un barajlarındaki son doluluk oranları şöyle:

ALİBEYKÖY %53.00

BÜYÜKÇEKMECE %59.69

DARLIK %62.63

ELMALI %88.38

ISTRANCALAR %100

KAZANDERE %68.16

ÖMERLİ %84.02

PAPUÇDERE %66,93

SAZLIDERE %36.04

TERKOS %62.82

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN