İstanbul'da bu sabah kara uyanacaktık, yağmadı… AKOM o saate işaret ederek uyardı: Evden çıkarken dikkatli olun

İstanbul'da bu sabah kara uyanacaktık, yağmadı… AKOM o saate işaret ederek uyardı: Evden çıkarken dikkatli olun

Geçtiğimiz günlerde İstanbul için bu sabah saatlerinde kar uyarısı yapılmıştı lakin beklenilen olmadı. AKOM tarafından ise yeni bir uyarı geldi ve o saat işaret edildi. İstanbul’da yaşayan vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi. İşte detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Geçtiğimiz sene oldukça sıcak bir yaz mevsimi yaşarken kış mevsimine de geç ulaştık. Öyle ki yurdun genelinde bazı bölgeler Ocak ayının sonuna gelmemize rağmen yağış almadı. Öte yandan havalar da mevsim normallerinin üzerinde seyrederken son haftalarda yeni yeni soğumaya başladı. Şimdilerde ise özellikle İstanbul için kar yağışı uyarıları yapılıyor. Son olarak AKOM tarafından tarih ve saat verilerek İstanbul’da yaşayan vatandaşlar uyarıldı.

İstanbul’da beklenen kar yağışı, tahminlere göre bugünden itibaren şehirde etkili olmaya başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı AKOM'un yaptığı son meteorolojik değerlendirmelere göre, yağışların öğleden sonra saat 15.00'den itibaren özellikle kuzey ve yüksek bölgelerde başlayacağı, akşam 20.00 itibariyle ise tüm il genelinde hissedileceği öngörülüyor. Bu beklenti, daha önceki hava tahminlerinin aksine, gerçekleşmediği için dikkat çekiyor. Dün gece beklenen kar ve karla karışık yağmurun yağmaması, tahminlerin doğruluğu konusunda soru işaretleri yaratıyor.

yeni-proje-22.jpg

SALI GÜNÜNE KADAR SÜRECEK

Belediye ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün için yeniden kar yağışı tahmininde bulunuyor. İki kurumun da öngörüsüne göre, yağışlar öğleden sonra ve akşam saatlerinde başlayarak salı gününe kadar sürecek. Özellikle yarın sabah saatlerinden itibaren etkisini artırması ve 30 Ocak Salı sabahına kadar fırtına eşliğinde yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde devam etmesi bekleniyor.

Bu hava koşulları, kara ve deniz ulaşımında aksamalara yol açabileceği için AKOM, İstanbulluları tedbirli olmaya çağırıyor. Özellikle buzlanma, don, rüzgar ve fırtınanın neden olabileceği çatı uçmaları, ağaç ve direk devrilmeleri gibi olumsuz durumlar konusunda dikkatli olunması gerekiyor.

yeni-proje-21.jpg

BAKAN DA UYARDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahmin raporlarını dikkate alarak, vatandaşların ulaşımda aksamalara ve olası olumsuz durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olmalarını istedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN