İstanbul'da fark 4 puan! Spectrum House son anketi açıkladı: İmamoğlu muhafazakar kürtlerden ve ak partililerden oy alıyor

İstanbul'da fark 4 puan! Spectrum House son anketi açıkladı: İmamoğlu muhafazakar kürtlerden ve ak partililerden oy alıyor

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Spectrum House'un anketine göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da rakiplerine karşı 4 puan öndeki konumunu koruyor. Araştırmaya göre, İmamoğlu muhafazakar Kürtlerin ve AK Partili seçmenlerin de desteğini alıyor.

İstanbul'da 31 Mart yerel seçimleri öncesi politik atmosfer giderek ısınırken, Spectrum House Araştırma Merkezi'nin yaptığı son anket, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yarışı 4 puan önde götürdüğünü ortaya koydu. Araştırma Merkezi Genel Direktörü Azad Barış, özellikle Kürt seçmenlerin ve gençlerin İmamoğlu'na olan ilgisinin altını çizdi.

'Z KUŞAĞI VE MUHAFAZAKARLAR KÜRTLER İMAMOĞLU'NA YAKIN'

Duvar'da yer alan habere göre Azad Barış, "Kürt Z kuşağı kendi kültüründen utanmıyor. Bu nedenle evrensel değerler merkezine en yakın olan adaya oy vereceklerini düşünüyoruz ve bu da ağırlıklı olarak İmamoğlu'na işaret ediyor" dedi. Araştırmalarına göre İmamoğlu, hem Kürt gençlerden hem de muhafazakarlardan önemli bir oy potansiyeli çekiyor.

Barış, İstanbul Kürtlerinin, kent problemlerinin yanı sıra, 2028'i de düşünerek oy vereceklerini ifade etti. "Kürt seçmenler, kentsel dönüşüm, ekonomi ve ulaşım gibi temel sorunların yanı sıra, sosyal barış ve Kürt meselesinin çözümü gibi konuları da göz önünde bulundurarak karar verecek" şeklinde konuştu.

'AK PARTİLİ SEÇMENLER DE DESTEK VERİYOR'

Ayrıca Barış, "İmamoğlu'na karşı Kürt dindarların bir ön yargısı olduğunu düşünmüyorum. İstanbul'da yaşayan AK Parti seçmenlerinin önemli bir kısmı da kentin İmamoğlu tarafından yönetilmesini tercih ediyor" dedi ve bu tercihin, İmamoğlu'nun kent yönetimindeki başarılarına bağlı olduğunu belirtti.

Spectrum House Araştırma Merkezi'nin bulgularına göre, kayyum atamaları ve güvenlik odaklı politikalar nedeniyle AK Parti'nin Kürt seçmenler nezdindeki desteği gerilemiş durumda. Azad Barış, AK Parti'nin Kürt oylarındaki düşüşü özellikle batı illerinde belirgin bir şekilde hissedildiğini vurgulayarak, "Daha önce yüzde 25'lerde olan oy oranı, şimdi yüzde 16'lara kadar düşmüş durumda" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN