İstanbul'da kar ne zaman yağacak?

İstanbul'da kar ne zaman yağacak?

Havaların git gide soğumasıyla beraber kar yağışı dört gözle beklenmeye başlandı. Uzman kişiler tarafından yapılan inceleme sonrasında Ocak 20'sinden sonra La Nina kışının etkilerinin başlayacağı belirtildi. Peki, İstanbul'a ne zaman kar yağacak? İstanbul hava durumu nasıl?

İstanbulluların sabırsızlıkla beklediği kar yağışı beklenirken ne zaman yağacağı ise araştırılmaya başlandı. Doğu Anadolu bölgesinin kuzey ve doğusunda başlayan kar yağışları devamında diğer bölgelere de gelmesi bekleniyor. İstanbul'a kadar ne zaman yağacak? İşte detaylar...

METEOROLOJİ AÇIKLAMALARI

Meteoroloji tarafından gelen açıklamalar üzerine ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava etkisini göstermektedir. Marmara'nın doğusunda, Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu gibi yerlerde yağışın kısa zamanda geleceği bekleniyor. Karla karışık yağmurların ise Batı ve Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri, İç Anadolu'nun kuzeylerinde etkili olacağı beklenirken aynı zamanda ise Hatay, Sivas, Yozgat, Kayseri, Ardahan çevrelerinde kuvvetli, Ordu, Giresun, Trabzon'un doğusu Rize, Artvin kıyıları, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetini arttırarak devam edeceği görülüyor.

LA NİNA NEDİR?

Hava akımı olan la nina, pasifik okyanusu üzerinde etkili olurken basınç sistemlerine etkisi yüksek olup Türkiye'de ise direkt olarak etkisini gösteremez. Fakat bazı durumlar söz konusu olurken Türkiye'yi de etkisi altına alabilir. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN