İstanbul’da kar yağışı başladı

İstanbul’da kar yağışı başladı

Türkiye, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. İstanbul’un yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı. Silivri’de kar yağışı beyaz örtü oluşturdu. Meteoroloji, bu akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermesi beklenen yağışların, salı gününe kadar süreceğini öngörüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından heyecanla beklenen kar yağışı İstanbul'a giriş yaptı.

Silivri ilçesine bağlı Kadıköy Mahallesi’nde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ile sokaklar ve araçların üzeri beyaz örtüyle kaplandı.

8578798.jpg

Fatih, Kağıthane ve Eyüpsultan’da başlayan kar yağışı yoları ve araçların üzerini beyaza bürüdü.

8578797.jpg

Çatalca’da yoğun kar yağışı nedeniyle araçlar yolda kaldı. Bir otomobil kaza yaparken, araç içindeki 2 kişiyi vatandaşlar kurtardı.

8578795.jpg

İSTANBUL’DA KAR NE KADAR SÜRECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü öğle saatlerinde yaptığı uyarıda İstanbul’da beklenen yağışların bu akşam saatlerinden itibaren başlayacağını belirtilmişti.

Yapılan açıklamada genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve orta kuvvette kar, yükseklerde ise kuvvetli kar şeklinde olacağı uyarısında bulunulmuştu.

Yağışların, salı sabah saatlerine kadar kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına, kuzey kesimlerde zaman zaman kuvvetli kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

ULAŞIMDA AKSAMALARA DİKKAT

Ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma, don olayı, görüş mesafesinde azalma, kuvvetli rüzgarla kısa süreli fırtına sebebiyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN