İstanbul'da korkutan tablo! Eylül ayında musluklar kokacak! Sadece 55 gün...

İstanbul'da korkutan tablo! Eylül ayında musluklar kokacak! Sadece 55 gün...

El Nino ile birlikte yaz boyu sıcaklıklar ülkeyi kasıp kavurdu. Megakent İstanbul'da ise korkutan tablo gözler önüne serildi. Ucu ucuna yetecek! Sadece 55 günlük kaldı... Eylül ayında musluklardan kötü kokular gelebilir.

El Nino'nun etkisiyle, ülkenin dört bir yanında yaz boyunca sıcaklıkların yükseldiği bir dönem yaşandı. Sıcak hava dalgası özellikle megakent İstanbul'da etkili oldu. Uzmanlar yağış beklendiği gibi olmazsa Eylül ayında durumun kötü olacağını aktardı.

55 GÜNLÜK SU KALDI

gfdgfd.jpg

İstanbul'da su stoklarının 55 günlük bir süre için yeterli olacağı belirtildi. Önümüzdeki 15 gün içinde metrekare başına düşen yağış miktarının 8-13 kg aralığında olması bekleniyor. Ancak bu yağışlar, barajların tam anlamıyla dolmasını sağlayacak miktarda olmayacağı belirtildi.

BARAJ DOLULUK ORANI YÜZDE 28,97

opera-anlik-goruntu-2023-09-01-161917-iski-istanbul.png

İSKİ'den gelen son verilere göre İstanbul'daki barajların toplam doluluk oranı yüzde 28,97'ye düştü. Asıl yağışların gelmesi için 30-40 gün gibi bir süre daha gerekebildiği aktarılırken, vatandaşların ciddi bir şekilde tasarruf yapması gerekiyor.

EYLÜL AYINDA MUSLUKLARDAN KOKU GELEBİLİR

yindadas.jpg​​​​​​​

Hava Forum X hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul'da 55 günlük su kaldı. Önümüzdeki 15 günde metrekareye toplam 8-13 kg yağış bekliyoruz. Bu çok çok az. Barajları doldurucu asıl yağışlara kavuşmamız 30-40 günü bulabilir. Yani her şey ucu ucuna... Eylül sonunda musluklardan koku gelmeye başlayabilir, tasarruf şart!" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN