İstanbul'da lüks sitede panik! Daireler yağmalanıyor sakinler nöbet tutuyor

İstanbul'da lüks sitede panik! Daireler yağmalanıyor sakinler nöbet tutuyor

Esenyurt'ta bulunan Özyurtlar Ntowers sitesinde hayat sakinleri için kabusa dönüştü. Yönetim terörü, yüksek faturalar ve usulsüz akçakalarla boğuşan site sakinleri şimdi de daire soygunlarıyla karşı karşıya. Güvenlikli siteye rahatça giren hırsızlar, önceden belirledikleri boş daireleri soyuyor ve 300 bin TL'ye kadar varan değerli eşyaları alıp kayıplara karışıyor.

Esenyurt'ta bulunan Özyurtlar Ntowers Sitesi'nde yaşayan site sakinleri, yönetim ile yaşadıkları sorunların ardından şimdi de soygun vakalarıyla karşı karşıya kaldı. Güvenlikli site olmasına rağmen soyguncuların kolayca içeri girebildiği ve özellikle boş daireleri hedef aldığı belirtildi.

Site sakinleri, yönetimin tehditleri, yüksek faturalar ve usulsüz akacaklar gibi nedenlerle yaşamı zindana döndüğünü ifade ederek Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na çok sayıda şikayette bulundu. Bu defa ise, güvenlikli olmasına rağmen siteye rahatça giren hırsızların, boş daireleri önceden belirleyip, ilk fırsatta değerli eşyaları çaldığı ortaya çıktı.

300 BİN TL'LİK SOYGUN

Bir site sakini, soygun sonucu evinden yaklaşık 300 bin TL değerinde eşya çalındığını belirtirken, Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'nın konu hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi. Site sakinleri, yaşanan soygun olayları karşısında güvenlik önlemlerinin yetersiz kaldığını dile getirerek, hırsızların daire zillerine basarak veya anahtarla kapı kilitlerini kurcalayarak soygun yapacakları daireleri belirlediğini aktardı.

1300 daire bulunan sitede artan soygun olayları sonrası, site sakinleri güvenliklerini sağlamak adına sabaha kadar nöbet tutmaya başladı. Site yöneticisi A.G., O.E. ve üç site çalışanı hakkında suç duyurusunda bulunan bir site sakini, ayrıca evi soyulan bir sakinin rapor tutmayan iki polis memuru hakkında da şikayetçi olduğunu ifade etti.

Esenyurt Özyurtlar Ntowers Sitesi'nde yaşanan bu olaylar, site yönetimlerinin ve güvenlik önlemlerinin yeterliliği konusunda ciddi soru işaretleri yaratırken, site sakinlerinin güvenliği için alınacak ek tedbirler merak konusu oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN