İstanbul'da siber dolandırıcılık operasyonu: 11 milyonluk vurgunda çete lideri yakalandı

İstanbul'da siber dolandırıcılık operasyonu: 11 milyonluk vurgunda çete lideri yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarlar Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aldıkları şikayetler ve yaptıkları çalışmalar üzerine aradıkları insanlara kendilerini polis ve asker olarak tanıtıp, FETÖ ya da başka terör örgütlerinin isimlerini vererek siber dolandırıcılık yapan bir çeteye sabah saatlerinde operasyon yapıldı.

Kendilerini asker ve polis olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran bir çete, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin operasyonuyla çökertildi. İstanbul merkezli 9 ildeki eş zamanlı operasyonda, yaklaşık 11 milyon liralık dolandırıcılık suçu işleyen çetenin lideri olduğu belirtilen kişi de sevgilisiyle kaldığı evde kıskıvrak yakalandı.

tari.jpg

Bugüne kadar yaklaşık 11 milyon liralık dolandırıcılık suçu işleyen çeteye yönelik, aralarında Şanlıurfa ve Gaziantep'in de bulunduğu 9 ildeki eş zamanlı operasyona özel harekat polisleri de destek verdi.

opera.jpg

52 kişi hakkında gözaltı kararı bulunan şüphelilere yönelik operasyonda çetenin lideri olduğu belirtilen kişi, İstanbul'un Fatih ilçesinde sevgilisiyle kaldığı evde kıskıvrak gözaltına alındı.

Siber dolandırıcılık çetesinin, vurgunda elde ettikleri parayı oto galeriler ile altın ve Bitcoin (kripto para birimi) alarak piyasaya sürdükleri belirtildi. Daha önce 3 ara operasyonda gözaltına alınan 2 kişinin ise, tutuklandığı öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN