İstanbul'da suya zam! Yüzde 48 oranında zam talep edilmişti! Suya artık o kadar para ödenecek

İstanbul'da suya zam! Yüzde 48 oranında zam talep edilmişti! Suya artık o kadar para ödenecek

İstanbul'da suya zam geldi! İBB meclisinde suya yüzde 48 oranında zam talep talep edilmişti! İstanbullular artık suyu o fiyattan kullanacak! İstanbul'da zamla birlikte yeni tarife böyle olacak...

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde suya yüzde 48 oranında zam talebi gündeme gelmişti. İBB Meclisi tarafından incelenmek üzere Tarife Komisyonuna sevk edilen bu teklif, bugün sonuçlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Kasım ayı oturumunun dördüncü birleşiminde İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) 2024 yılı bütçesi ele alındı. İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, 2024 bütçesini 51 milyar 19 milyon 934 bin TL olarak meclise sundu. Bu bütçenin 3 milyar 488 milyon 716 bin TL'si borçla dengeleme yoluna gidildi.

İSTANBUL'DA SUYA YÜZDE 15 ZAM

istanbulda-suya-zam1.webp

Meclis toplantısında ayrıca, İSKİ'nin suya yönelik zam teklifi de masaya yatırıldı. Başlangıçta öne sürülen yüzde 48'lik zam teklifi, yapılan görüşmeler sonucunda Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı arasında gerçekleşen uzlaşma ile yüzde 15'e revize edildi. Bu karar oybirliği ile kabul edildi.

İSTANBUL'DA YENİ SU TARİFESİ

istanbulda-suya-zam.webp

Yeni zamla birlikte, konutlarda su tarifelerinde önemli değişiklikler yaşandı. 0-15 metreküp arası su tüketimi birinci kademede birim fiyatı 20.63 TL'den 23.72 TL'ye yükselirken, 15-30 metreküp arası ikinci kademede birim fiyat 29.69 TL'den 34.14 TL'ye çıktı. 30 metreküp ve üzeri su tüketiminde ise üçüncü kademenin birim fiyatı 40.43 TL'den 46.49 TL'ye çıkarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN