İstanbul'daki Çin tabelalarına karşı imza kampanyası başlatıldı

İstanbul'daki Çin tabelalarına karşı imza kampanyası başlatıldı

Çin ile imzaladığı 'dostluk anlaşması' kapsamında tramvay ve metro duraklarına Çince tabela asan İBB'ye tepkiler sürüyor. Vicdanları yaralayan uygulamanın iptal edilmesi için STK'lar tarafından imza kampanyası başlatıldı.

Doğu Türkistan'da kurduğu toplama kamplarıyla yüz binlerce Uygur Türküne sistematik soykırım uygulayan Çin hükümetiyle 'dostluk anlaşması' imzalamasının ardından skandal bir kararla duraklara Çince tabelalar asan İBB, çığ gibi büyüyen tepkilere rağmen uygulamadan dönmüş değil.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Halk arasında rahatsızlığa yol açan anlamsız uygulamadan vazgeçilmesi için change.org'da imza kampanyası başlatıldı. Doğu Türkistan STK'lar Platformu tarafından 'İstanbul sokaklarından Çin yazıları kaldırılsın, Türkçeyi Sahip çıkalım' adıyla başlatılan imza kampanyası, skandal uygulamadan rahatsız olan tüm vatandaşların desteğini bekliyor.

19-10/07/inn.jpg

Kampanyanın oluşturulduğu sayfada, Doğu Türkistan STK'lar Platformu'nun, "Fatih'in emaneti İstanbul sokaklarından Çin yazıları kaldırılsın, Doğu Türkistan’da Türkçe konuşmayı, yazmayı ve okumayı Türk'e dair her şeyi yasaklayıp Türk'e zulmederken İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin metro ve tramvay istasyonlarına Çince yazı yazmasını kınıyoruz ve asla kabul etmiyoruz. Çin yazıları kaldırılsın! Herkesi bu konuyla ilgili şikayete davet ediyoruz." şeklindeki açıklaması yer aldı.

Tabelalardan rahatsız olan ve imzasıyla destek olmak isteyen vatandaşlar, bu linke tıklayarak kampanyaya ulaşabilirler.

ÇİNCE TABELALARA YAPIŞTIRMALI PROTESTO

Uygurlu kardeşlerimize ırkları, dinleri, dilleri ve kültürleri nedeniyle işkence uygulayan ve insanlık dışı şekilde toplama kamplarında esir eden bir ülkenin dilinde oluşturulan tabelalar, sadece İstanbul'un değil tüm Türkiye'nin tepkisiyle karşılandı.

19-10/07/egjzatdvaau375q.jpg

AGD - MGV Teşkilatları, İBB'nin astığı Çince tabelalara Doğu Türkistan bayrakları yapıştırarak protesto etmeye başladı. Duraklardaki Çince tabelalara yapıştırılan "Katil Çin" ve "Doğu Türkistan'a Özgürlük" yapıştırmalarıyla, skandal uygulamaya tepki gösterildi.

19-10/07/eglqvt7xuaaxiii.jpg

Doğu Türkistan'da yaşanan duruma kayıtsız kalmayan vatandaşların uygulamaya karşı gerçekleştirdiği bu eylem, halkın takdiriyle karşılandı ve "Doğrusu budur" yorumlarına neden oldu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN