İstanbul'dan kalkan uçakta korku dolu dakikalar: Sistem kilitlendi, yolcular bayıldı

İstanbul'dan kalkan uçakta korku dolu dakikalar: Sistem kilitlendi, yolcular bayıldı

İstanbul-Erbil seferi yapması planlanan Fly Baghdad şirketine ait uçakta yaşanan teknik sorun nedeniyle yolcular bir saat uçakta mahsur kaldı. Uçağın kapıları açılmayınca yolculardan bazıları panik ve oksijen yetersizliğinden fenalık geçirdi.

Geçtiğimiz akşam İstanbul Havalimanı’nda saat 21:30’da Erbil’e sefer yapması planlanan Fly Baghdad şirketine ait uçakta hareket öncesi teknik bir aksaklık yaşandı. Teknik sorun nedeniyle yolcuların uçak içerisinde olduğu anlarda kapılar kilitlendi ve havalandırma sistemi dahil elektrik kesintisi yaşanması birçok yolcunun baygınlık geçirmesine neden oldu.

OKSİJEN AZALMAYA BAŞLAYINCA YOLCULAR BAĞIRMAYA BAŞLADI

Uçaktaki yolculardan Xesro Albana “Uçak normalde saat 21:30'da kalkması gerekiyordu ama saat 23:00'da uçağa alınmadık. Daha sonra birden uçaktaki ışıklar çalışmadı ve kapılar kilitlendi. Bir saat kadar uçakta kilitli kaldık. Oksijenin azalmaya başlamasıyla yolcular bağırmaya başladı. Yolcuların birkaçı fenalık geçirmesine rağmen kapıları uzun süre açmadılar” şeklinde konuştu.

Albana, uçak mürettebatının kapıyı açtıktan sonra yolcuların inmesi için merdiven getirmediğini ve bir süre daha uçakta beklemelerini istediklerini, ardından yolculara başka bir uçakla Erbil’e dönmelerini söylediğini belirtti.

Uçak mürettebatının da yolculara uçakta bir teknik arıza yaşandığını aktardığı bildirildi.

Rudaw'ın haberine göre, uçakta bulunan yolcuların bazılarının 03:30 seferli başka bir uçakla Erbil’e döndükleri, bazılarının ise yaşadıkları korku nedeniyle uçağa binmeyerek İstanbul’da kaldığı öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN