İstanbullular artık 23 dakikada seyahat ediyor! Bakan Karaismailoğlu açıkladı: 1 milyona yakın…

İstanbullular artık 23 dakikada seyahat ediyor! Bakan Karaismailoğlu açıkladı: 1 milyona yakın…

8 Nisan 2023 tarihinde hizmete açılan Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı'na ilgi her geçen gün artıyor. Çam ve Sakura ve Bağcılar arası yalnızca 23 dakika sürüyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapılan çalışmalar kapsamında raylı sistemleri her geçen gün bir yenisi ekleniyor. İstanbul'da faaliyetlerin devam ettiğini belirten Bakan Karaismailoğlu, bakanlık tarafından yürütülen 11 projede toplam 96,9 kilometrelik raylı sistem hattının inşa edildiğini vurguladı. Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı'nın açılması ile birlikte İstanbul'da metro hattı uzunluğu toplam 130 kilometrenin üzerine çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 8 Nisan 2023 tarihinde açılan hattı toplam 1 milyona yakın kişi kullandı.


4 İSTASYONDAN OLUŞUYOR

Karaismailoğlu tarafından yapılan açıklama doğrultusunda 6,2 kilometre uzunluğundaki hatta ilk durağın Başakşehir Metrokent istasyonu olduğu belirtildi. Güzergah üzerinde Onurkent, Şehir Hastanesi, Kayaşehir ve Kayaşehir Meydan olarak toplam 4 istasyon bulunuyor. Saatte 80 kilometre hıza ulaşan Hatta tek seferde 70.000 yolcu taşıma kapasitesi bulunuyor.

metro-istasyonu.jpg

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Metro hattını yapamayacağını bildirmesi üzerine projeye el atan bakanlık kısa süre içerisinde çalışmaları tamamladı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu şu ifadeleri kullandı:


“Mevcut İBB yönetiminden devraldığımızda yüzde 5 ilerleme seviyesindeki metro hattımız, faaliyetlerimiz neticesinde kısa sürede hızla ilerledi, test sürüşleri yapıldı ve işletmeye açılmaya hazırlandı. Projeyi devraldığımızda; 5 bin 662 metrelik NATM tünellerinin yalnızca 112 metresi kazılmış, 3 bin 298 metre TBM (tünel açma makinesi) tünellerine hiç başlanmamıştı. Hepsini tamamlayarak toplam 10 bin 250 metre tünel inşaatını bitirdik. 295 metre uzunluğundaki viyadük imalatlarını tamamladık. Ray işlerini 11 bin 595 metre ray döşeyerek tamamladık. 4 istasyonda toplam 32 bin 661 metrekare kapalı alan inşa ettik. Elektromekanik ve sinyalizasyon imalatlarını tamamladık ve İstanbulluların hizmetine sunduk.”

basaksehir-cam-ve-sakura-sehir-hastanesi-kayasehir-metro-hatti.jpg

23 DAKİKADA ULAŞIM SAĞLANACAK

Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Bağcılar arasında yolculuk yapacak vatandaşlar toplam 23 dakikada gidecekleri noktaya ulaşabilecek. Metro hattının açılışı ile birlikte ekonomik ve güvenli bir ulaşım sağlandığı ifade edilirken Kayaşehir-Mahmutbey arasında seyahat edecek yolcuların ulaşım süresinin de 20 dakikaya düştüğü vurgulandı.

hastane-metro-duragi.jpg​​​​​​​
Metrokent-Bakırköy Özgürlük meydanı arası ulaşım süresi 29 dakika olurken Metrokent- İstanbul Havaalanı arasındaki süre 24 Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile Bağcılar arasındaki süre ise 23 dakikaya düştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN