İstanbullular endişeyle kıyamet saatini bekliyordu ama... Prof. Dr. Osman Bektaş güzel haberi verdi

İstanbullular endişeyle kıyamet saatini bekliyordu ama... Prof. Dr. Osman Bektaş güzel haberi verdi

Tüm İstanbul hatta tüm Türkiye olası İstanbul depremini korkuyla beklerken Prof. Dr. Osman Bektaş vatandaşları rahatlatacak güzel bir haberle gündeme geldi. Uzman isim sosyal medya hesabından tek tek açıkladı. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Türkiye bir deprem ülkesi olarak bilinirken geçmişten bugüne kadar yaşadığı depremlerle büyük acılara şahit olan bir ülkedir. Yalnızca geçmişte yaşanan depremler değil gelecekte yaşanması muhtemel olan depremlerin de sıklıkla gündem konusu olması ve insanları endişeye sürüklemesi Türkiye’nin deprem gerçeğini kanıtlayan örneklerden biri. Bu kapsamda İstanbul’da meydana gelmesi beklenen ve uzmanların sürekli ikazlarda bulunduğu İstanbul depremine ilişkin yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Depremlerle alakalı yaptığı paylaşımlarla bilinen Prof. Dr. Osman Bektaş, İstanbul depremine ilişkin olarak önemli yeni detaylardan bahsetti.

deprem3.jpg

“İSTANBUL’UN EN BÜYÜK ŞANSI”

Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yaparak İstanbul depremine dikkati çekti. “İstanbul'un en büyük şansı” başlığı altında bir yazı yayınlayan uzman isim bazı etkenlerin İstanbul’un doğusunda meydana gelecek deprem tehlikesini önemli ölçüde azaltacağını ifade etti. Uzman isim yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi:

yeni-proje-2-006.jpg

“Marmara Denizinin altındaki deprem enerjisini azaltan, kırık ilerleyişini durduran fay sürünmesi (CREEP) olayıdır.

1999 İzmit depreminin 5,5 m’lik atımı batıda Çınarcık fay segmentinin creep yapmasıyla durdurulmuştur.

Adalar segmentinin batıya doğru stres transferinden çok az etkilenmesi (Pınar, diğ, 2001, 2010) ve 1963 6,3 depremini yaşamış olması (Baştürk, diğ.2016) İstanbul’un doğusundaki tehlikeyi önemli ölçüde azaltır.

Benzer şekilde İstanbul batısındaki Tekirdağ Çuk.-Kumburgaz creep bölgesi M<7 deprem büyüklüğünü öngörür.”

giudptlwiaaxp8v.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN