İstanbul'u çok kuvvetli vuracak! Meteoroloji yarın için uyardı: Su baskınları yaşanabilir!

İstanbul'u çok kuvvetli vuracak! Meteoroloji yarın için uyardı: Su baskınları yaşanabilir!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıya göre, Marmara Bölgesi'nde İstanbul, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da yarın kuvvetli sağanak bekleniyor. İşte, Türkiye geneli haritalı hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, yarın (18 Mayıs 2023 Perşembe günü) Marmara'nın doğusunda, İstanbul Anadolu Yakası, Yalova, Kocaeli, Sakarya'da yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Bu nedenle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ile yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

illere-gore-haritali-hava-durumu-tahmini-6.jpg

MARMARA VE BATI AKDENİZ İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yarın Marmara'nın güney ve doğusunda (İstanbul Anadolu Yakası, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya), Kütahya'nın kuzeyi, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara'nın kuzey ve batısı, Çankırı, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Amasya, Tokat, Çorum ve Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (metrekareye 21-50 kilogram) sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Ayrıca yarın günün ilk saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'in batısında rüzgarın, batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 kilometre/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Fırtınanın, aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği öngörülüyor.

Deniz ulaşımındaki aksamalar konusunda dikkatli olunması gerekiyor.

HAVA SICAKLIĞI 4-6 DERECE DÜŞECEK

Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi uyarısında bugün hava durumunun öğle saatlerinden itibaren Eskişehir’inde içerisinde bulunduğu bölge genelinde; parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olarak beklendiği tahmininde bulundu.

Ayrıca yağışlı hava durumu sebebiyle sıcaklığın 4 ila 6 derece düşeceği öngörülen raporda, yağışların yer yer etkili olması beklendiğinden, yıldırım, ani su baskını, kısa süreli kuvvetli yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarılara yer verildi. Meteorolojik verilere göre bugün Eskişehir'de en yüksek hava sıcaklığının 27 derece ile Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerinde olması beklenirken, en düşük hava sıcaklığı ise 18 derece ile Han ilçesinde olması bekleniyor.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü yayımladığı raporda rüzgarın, kuzey ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; yağış anında kısa süreli kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Yurdun kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu (Karaman hariç), Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Zonguldak, Bartın, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara'nın güney ve batısı, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Bolu ve Karabük çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredecek. Rüzgar, genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

istanbul-5-gunluk-hava-durumu.jpg

ANKARA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

ankara-5-gunluk-hava-durumu.jpg

İZMİR 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

izmir-5-gunluk-hava-durumu.jpg

TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

18 MAYIS 2023 PERŞEMBE

illere-gore-haritali-hava-durumu-tahmini-1.jpg

19 MAYIS 2023 CUMA

illere-gore-haritali-hava-durumu-tahmini-2.jpg

20 MAYIS 2023 CUMARTESİ

illere-gore-haritali-hava-durumu-tahmini-3.jpg

21 MAYIS 2023 PAZAR

illere-gore-haritali-hava-durumu-tahmini-4.jpg

22 MAYIS 2023 PAZARTESİ

illere-gore-haritali-hava-durumu-tahmini-5.jpg

İL İL HAVA DURUMU RAPORU

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN