O ilde seçimler iptal yolunda! Bunu kimse beklemiyordu: Gözler YSK'da

O ilde seçimler iptal yolunda! Bunu kimse beklemiyordu: Gözler YSK'da

14 Mayıs seçimlerinin ardından sosyal medyada pek çok usulsüzlük iddası dolanırken ilginç bir gelişme daha yaşandı. Bir ilimizde sandık görevlisi skandalının ardından YSK'ya seçimin iptali için başvuru yapıldı. İşte flaş gelişmeyle ilgili detaylar...

14 Mayıs seçimlerinin ardından Gaziantep'te yaşanan tartışmalı durum, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (YSP) Gaziantep milletvekili adaylarını harekete geçirdi. Seçmenlerin kendi iradeleri dışında Vatan Partisi'nden sandık görevlisi olarak gösterildiği ve bu durumun oy kullanmalarını engellediği gerekçesiyle, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvuruda bulunuldu.

Yeşiller ve YSP'nin Gaziantep milletvekili adayları, kentte gerçekleştirilen seçimlerin iptal edilerek yenilenmesi talebiyle bir dilekçe sundu. Adaylar, seçmenlerin kendi iradeleri dışında Vatan Partisi'nden sandık görevlisi olarak gösterildiğini ve bu durumun seçmenlerin oy kullanmalarına engel olduğunu belirttiler. Bu durumun demokratik seçim sürecini ciddi şekilde etkilediği ve seçmenlerin iradesinin tam olarak yansıtılmadığı vurgulandı.

YSK'ya sunulan dilekçede, durumun kanıtlarını ve ilgili belgeleri de ekleyen adaylar, konunun ciddiyetine dikkat çekerek, Gaziantep'teki seçim sonuçlarının geçerliliğinin sorgulanması gerektiğini ifade ettiler.

YSK'nın konuyla ilgili olarak inceleme başlatıp başlatmayacağı, yapılan başvurunun sonuçlarını etkileyip etkilemeyeceği henüz bilinmiyor. Ancak, bu durum Gaziantep'teki seçim sürecine gölge düşürmüş durumda. Yeşiller ve YSP'nin adayları, seçimlerin adil ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi için gereken tüm yasal yolları kullanacaklarını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN