İstanbul’un en ünlü AVM’lerinden biri yıkılıyor! Birçok çalışana kötü haber: AVM yerine bakın ne yapılacak?

İstanbul’un en ünlü AVM’lerinden biri yıkılıyor! Birçok çalışana kötü haber: AVM yerine bakın ne yapılacak?

İstanbul’un en ünlü ve eski AVM’leri arasında yer alan o AVM’den yıkım kararı geldi. Yıkım kararının ardından AVM’de çalışan birçok işçinin işine son verilirken, AVM’nin yerine bakın ne yapılacak?

2022 yılı Aralık ayında 65 milyon dolara Artaş Grub’a satılan Profilo AVM, şimdilerde yıkım için hazırlık yapıyor. Yaz aylarında Profilo arazisindeki plazanın yıkılacağı söylenmiş ve AVM’deki dükkanlara tasfiye uyarısı yapılmıştı. AVM’de kalan vize işlemleri yapan acentelerin de içeriyi boşaltması ile beraber Mart’ta Profilo AVM’deki yıkım işlemlerinin başlayacağı bilgisi paylaşıldı.

26 YILDIR HİZMET VERİYORDU

İstanbul Mecidiyeköy’de yer alan ve 1998 yılından bu yana hizmet veren AVM, kentin önemli simgelerinden biri olmuştu. AVM, yıllarca sanayici Jak Kamhi’nin şirketi Profilo Sanayi tarafından işletildi.

profilo-avm-yikiliyor-2.jpg

Ancak bölgeye açılan diğer AVM’ler sonrasında cazibesini kaybeden PRofilo AVM, borçlarından dolayı ilk olarak İş Bankası’na satıldı. İş Bankası, Profilo AVM’yi 2021’in Kasım ayında 989 milyon TL bedele İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na devretti. 11 Kasım 2021 tarihinde İş Gayrimenkul’den KAP’a yapılan duyuruda "Yönetim Kurulumuzun 09.11.2022 tarihinde yapılan toplantısında; İstanbul İli, Şişli İlçesi, Mecidiyeköy Mahallesi''nde bulunan Profilo Alışveriş Merkezi’nin, yanındaki taşınmaz ile birlikte, Türkiye İş Bankası A.Ş.’den 989 milyon TL bedel üzerinden satın alınmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verilmişti.

profilo-avm-yikiliyor-1.jpg

BOSCH AVM’NİN YERİNE NE YAPILACAK?

Şehrin göbeğinde önemli bir konumu olan AVM, 2410 ada, 246 parselde, 15.963 metrekareden oluşsa da, AVM’nin dışında konut projesine konu olacak arazi 9221 ada, 1 parselde, 2.686,34 metrekare alana sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN