İstanbul'un en yükseği! Çamlıca Kulesi'nin açılış tarihi belli oldu

İstanbul'un en yükseği! Çamlıca Kulesi'nin açılış tarihi belli oldu

İstanbul'un en yüksek yapısı olan Çamlıca Kulesi, 29 Mayıs'ta açılacak. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Çamlıca Kulesi 29 Mayıs Cumartesi günü resmen hizmete alınacak. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılacak.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, 369 metrelik kule uzunluğu ve deniz seviyesinden 587 metrelik yüksekliğiyle İstanbul'un en yüksek yapısı olan Çamlıca Kulesi, bölgeyi anten çöplüğünden kurtararak, aynı anda 100'den fazla yayın kuruluşuna hizmet vermeye başladı.

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ ÖNLENDİ

Kulede verilen altyapı hizmetiyle Türkiye'nin iletişim ve yayıncılık faaliyetleri dünya standartlarına taşınıp, "tek verici tesis" modeline geçildi. Böylece dağınık haldeki vericiler birleştirilerek şehirdeki çevre ve görüntü kirliliği engellenirken, enerji tasarrufu sağlandı.

Cumartesi günü resmi açılışı yapılacak olan Çamlıca Kulesi ve etrafı, hediyelik eşya mağazaları, kafeteryaları, restoranları ve eşsiz manzaraya hakim seyir teraslarıyla kısa vadede ülke ekonomisine ve turizmine katkı sağlayacak bir cazibe merkezi olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN