İşte Türkiye'nin en yaşlısı! Yaşını öğrenenler kulaklarına inanamıyor... Turistler akın akın onu görmeye gidiyor

İşte Türkiye'nin en yaşlısı! Yaşını öğrenenler kulaklarına inanamıyor... Turistler akın akın onu görmeye gidiyor

Türkiye'nin en yaşlısı seçildi. Yaşını öğrenenler ise kulaklarına inanamadı. Dünyanın dört bir yanından herkes onu görmek için akın akın oraya gidiyor. Heybetiyle herkesi kendine hayran bırakıyor. İşte Türkiye'nin en yaşlısı…

Türkiye'nin cennet topraklarında yetişen birçok farklı bitki bulunurken yıllara meydan okuyan o ağacı yaşını öğrenen kulaklarına inanamıyor. Türkiye'deki en yaşlı ağaç seçilirken hala meyve vermesi de herkesi hayrete düşürüyor. İşte Türkiye'nin en yaşlısı…

TÜRKİYE’NİN BARIŞ SİMGESİ

Türkiye'nin verimli topraklarında birçok farklı bitki türü yetişirken geçmişten günümüze kadar varlığını sürdüren zeytin ise bu topraklardaki barışı sağlıyor. Türkiye'deki ağaç çeşitliliğine baktığımızda pek çok farklı tür karşımıza çıkarken uzun ömürlü zeytin ağaçları da birçok farklı noktada varlığını sürdürüyor.

ata-agac.jpg

Özellikle Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilen zeytin ağaçları Türkiye'deki en önemli gelir kaynaklarından birini de oluşturmaktadır. Zeytin, zeytinyağı gibi pek çok farklı üretim yapılırken hem yurtiçi hem de yurt dışı zeytin ve zeytinyağı ihtiyacı karşılanıyor.

TÜRKİYE'DEKİ EN YAŞLI AĞACI SEÇİLDİ

Türkiye'nin meyve veren en yaşlı ağaç listesinde zirveye yerleşen “Ata Ağaç”, yaşıyla da herkesi şaşkına çeviriyor. Zeytin ağacı olarak bilinen Ata Ağacın tam 3.200 yaşında olduğu belirtiliyor. Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan bu ağaç her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Yaşının yanı sıra kalın gövdesi ve heybetli duruşuyla da yerli ve yabancı turistlerin dikkatinde yer alan Ata ağaç herkesin ağzını açık bırakıyor.

Image

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN