Akılalmaz olay Mersin’in Tarsus ilçesi Akşemsettin Mahallesi’ndeki Pakize Bayraktar İlkokulu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okul bahçesinde İstiklal Marşı töreni sırasında bir öğretmen, 1. sınıf öğrencisi A.E.’nin çantasında tabanca bulunduğunu fark etti.
Durumun okul yönetimine bildirilmesinin ardından polis ekiplerine haber verildi. İhbar üzerine okula gelen ekipler, çantadaki tabancayla ilgili inceleme başlattı.
BABA GÖZALTINA ALINDI
Yapılan incelemede silahın öğrencinin babası R.E.’ye ait olduğu belirtildi. Müteahhitlik yaptığı öğrenilen R.E. gözaltına alındı.
R.E.’nin emniyetteki ifadesinde, tabancanın kendisine ait ruhsatlı silah olduğunu, silahı oğlunun çantasına kendisinin koyduğunu ve daha sonra çantada unuttuğunu söylediği öğrenildi.

7 YAŞINDAKİ ÇOCUK ÇOCUK ŞUBE’YE GÖTÜRÜLDÜ
Çantasında tabanca bulunan A.E., işlemleri yapılmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğüne götürüldü.
Olayın ardından Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Anteplioğlu da okula gelerek yetkililerden bilgi aldı.
