İYİ Parti tarih vererek resmen açıkladı: Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı ne zaman açıklanacak?

İYİ Parti tarih vererek resmen açıkladı: Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı ne zaman açıklanacak?

Eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın 'seçimler ertelensin' açıklaması bazı tartışmaları da beraberinde getirirken İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, Millet İttifakı'nın adayının hangi tarihte açıklanacağını duyurdu.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelerek Türkiye'yi yasa boğan ve 'asrın felaketi' olarak adlandırılan deprem felaketinin ardından yaralar hızla sarılırken Türkiye, yeniden seçim atmosferine girdi. Afet bölgesi ilan edilen 11 ilde seçimlerin nasıl gerçekleşeceği tartışma konusu olurken Yüksek Seçim Kurulu heyeti, durum değerlendirmesi için bölgeye heyet gönderdi.

Eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın 'seçimler ertelensin' açıklaması bazı tartışmaları da beraberinde getirirken İYİ Parti'den de seçim konusunda dikkat çeken bir öneri geldi.

Seçimlerin ne zaman yapılacağı ve Millet İttifakı'nın seçimde hangi siyasetçiyi cumhurbaşkanı adayı olarak göstereceği bir süredir merak konusuydu. İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu söz konusu tartışmalara noktayı koydu.

Adayın 2 Mart'ta belirleneceğini duyuran Zorlu, "Milletimiz müsterih olsun, 2 Mart'ta Millet İttifakı 13'üncü cumhurbaşkanını belirleyecek. Bu iradeyi gösterecek ve en kısa zamanda da bu iradenin ortaklaşmasıyla bunu milletimizle paylaşacağız. Biz İYİ Parti olarak milletimizin neyi istediğini, neyi beklediğini biliyoruz. Bu sorumlulukla da Sayın Genel Başkanımız görüşmelerini gerçekleştiriyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN