İYİ Parti'de büyükşehir adayları şekilleniyor: Formül ülkücü kökenli olmak

İYİ Parti'de büyükşehir adayları şekilleniyor: Formül ülkücü kökenli olmak

İYİ Parti'de istifa üzerine istifa haberleri gelirken, adaylar da netlik kazandı. CHP'nin ülkücü kökenli adayı Mansur Yavaş'a karşı yine ülkücü kökenli bir aday ele alan Akşener, Ankara'da Kürşad Zorlu veya Oktay Vural'ı düşünüyor. Akşener'in İstanbul'da ise bir numaralı adayı Buğra Kavuncu.

31 Mart Yerel Seçimlere az bir süre kalmışken partilerin adayları da netlik kazanıyor. İYİ Parti bir yandan adaylarını belirlemeye çalışırken bir yandan da 'istifa depremi'yle savaşıyor.

“Bu bir savaş, savaşa varım” ifadelerini kullanan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, CHP'nin oy oranlarının yüksek olduğu illerde kimleri aday göstereceği büyük merak konusu.

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre; İYİ Parti'nin İstanbul ve Ankara’da aday çıkarmakta zorlanırken, yönetimin Ankara için ilginç bir formül geliştirdiği öne sürülüyor. Ankara’da CHP’nin adayının ülkücü kökenli Mansur Yavaş olması ve AK Parti’nin de yine ülkücü kökenli Turgut Altınok’u aday göstereceğine kesin gözüyle bakılması nedeniyle parti, Ankara için ülkücü kökenli bir aday düşünüyor.

ANKARA'DA ZORLU VE KÜRŞAD, İSTANBUL'DA KAVUNCU

Ankara’da Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ve Oktay Vural’ın adı geçiyor. İstanbul için de Buğra Kavuncu düşünülüyor. Muğla için Metin Ergun, Balıkesir için ise Turhan Çömez işaret ediliyor. 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Hatay için Gökhan Zan düşünülürken, Mersin’de ise Burhanettin Kocamaz’ın aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

KAVUNCU SMS'LERİ GÖSTERDİ

İYİ Partili Buğra Kavuncu, dün resmi sosyal medya hesabı X'ten, birçok partiliye nasıl istifa edeceklerini tarif eden mesajlar gönderildiğini duyurdu. Gönderilen mesajda, “Sayın üyemiz, İstanbul milletvekilimiz M. Salim Ensarioğlu ile Diyarbakır il teşkilatımız İYİ Parti’den istifa etmiştir. Siz de istifa etmek isterseniz e-Devlet üzerinden ‘parti üyeliği başvurusu’ menüsünden İYİ Parti’den istifa edebilirsiniz” dendi. Mesajı sosyal medya hesabından paylaşan Kavuncu, “Gerekli tedbiri alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN