İzmit Körfezi'nde 50 günde 150 ton müsilaj toplandı

İzmit Körfezi'nde 50 günde 150 ton müsilaj toplandı

Marmara Denizi'nin aylardır mücadele ettiği müsilaj sorunu ciddi boyutlara ulaştı. Denizin temizlenmesi kapsamında İzmit Körfezi'nde 50 günde 150 ton müsilaj toplandı. Çuvallara doldurulan deniz salyasının daha sonra bertaraf edilmek üzere İZAYDAŞ'a yönlendirildiği belirtildi.

Marmara Denizi'nde aylardır devam müsilaj sorunu için uzmanlar peş peşe uyarılarda bulunuyor. Denizdeki canlı yaşamını da tehdit eden sorun ciddi boyutlara ulaştı. Su yüzeyini kaplayan beyaz köpüksü ve yapışkan yapı dibe çökmeye başladı.

Halk arasında deniz salyası olarak da bilinen müsilaj dibe çöktüğünde ise canlıları oksijensiz bırakıyor. Ayrıca balıkçılar da ağların müsilajla kaplanması ve teknelerine zarar vermesi nedeniyle zor anlar yaşıyor.

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte ise bu sorunun daha çok gündeme geleceği belirtiliyor. Uzmanlar disiplinli bir çalışma ile denizlerdeki kirlilik oranının azaltılması yönünde çağrılar yaparken aynı zamanda acil olarak su yüzeyinde bulunan deniz salyasının dibe çökmeden fiziksel yöntemlerle toplanması gerektiğini söylüyor.

2-002.jpg

50 GÜNDE 150 TON MÜSİLAJ TOPLANDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de bu kapsamda deniz yüzeyinde müsilaj sorununu çözmek için çalışmalar yapıyor. Edinilen bilgiye göre İzmit Körfezi'nde su yüzeyinden 50 günde 150 ton deniz salyası toplandı.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Deniz ve Kıyı Hizmetleri Şube Müdürlüğünce yapılan çalışma kapsamında, deniz denetim uçağıyla deniz salyasının etkili olduğu bölgeler tespit ediliyor. İzmit Körfezi'nde azalan fakat yer yer görülen müsilaj, deniz süpürgeleri ve amfibik araçlarla toplanıyor.

Denizden alınarak çuvallara doldurulan yapışkan madde, bertaraf edilmek üzere İzmit Atık ve Artıkları Arıtma, Yakma ve Değerlendirme AŞ'ye (İZAYDAŞ) yönlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN