İzzet Özgenç'ten Numan Kurtulmuş'a açık mektup

İzzet Özgenç'ten Numan Kurtulmuş'a açık mektup

Ceza hukukçusu İzzet Özgenç, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’a hitaben yazdığı açık mektupta; akademisyenlik döneminde Kurtulmuş’un asistanlığını yaptığı Sabahattin Zaim’in 28 Şubat sürecinde YÖK üyesi olduğunu ve İstanbul Üniversitesi’nde başörtülü öğretim üyelerinin ihraç kararlarının altında imzası olduğunu söyledi.

Zaim’in tavrını “maslahat icabı” diye tanımlayan Özgenç, Kurtulmuş’a bu örneği hatırlatarak, “Türkiye’nin dış borç gerçeği karşısında yaptığınız açıklamaların da ‘maslahat’ icabı olduğunu düşünmekteyim” diye seslendi.

Özgenç’in sosyal medyadan yayımladığı açık mektup şöyle:

“Numan Bey, sizinle tanışıklığım İstanbul Üniversitesi’ndeki asistanlık sürecinde başlamıştır. Benim için, siyasetçi kimliğinizden ziyade İstanbul Üniversitesi’ndeki mesai arkadaşlığımız dönemimdeki samimiyetiniz ve akademisyen kimliğiniz önem taşımaktadır. Siyasete girmiş olmanız, gerçekleri görmezlikten gelmenizi ve topluma gerçeklerle ilgili olarak yanıltıcı bilgi vermenizi gerektirmez.

Türkiye’nin bugün borca batık bir durumda olduğunu benden daha iyi bilmektesiniz. Türkiye’nin, altından kalkılamayacak miktarlara baliğ olmuş olan bir dış borcunu borçla döndürmeye çalıştığını size hatırlatmama gerek bulunmamaktadır. Borcu borçla ödemeye çalışmanın faiz yükünü katladığını size hatırlatmamın, benim bakımımdan bir hadsizlik oluşturduğunun bilincindeyim.

Toplum kesimleri tarafından her geçen gün daha fazla hissedilen ve hissedilecek olan bu dış borç çıkmazının ağırlığının, Diyanet’le iç içe olan siyasetiniz sayesinde bugün ‘tolere’ edilmesi sizi yanıltmasın.

Malum ‘28 Şubat’ sürecinde, aralarında eşinizin de bulunduğu, sadece başı örtülü olduğu için Anayasal düzen bakımından ‘tehlikeli’ addedilerek İstanbul Üniversitesi’nden ihraç edilenlerle ilgili YÖK Disiplin Kurulu kararlarının altında, ‘maslahat’ icabı olarak (!), ‘değerli’ hocanız Sabahattin Zaim ile Ramazan Evren’in imzalarının bulunduğunu hatırlatmak isterim.

Türkiye’nin dış borç gerçeği karşısında yaptığınız açıklamaların da ‘maslahat’ icabı olduğunu düşünmekteyim. Selam, gördüğü gerçekler doğrultusunda davranışlarını yönlendirenler üzerine olsun!”

OHAL İDDİASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen ve 2005 yılından bu yana, terörle mücadele, ceza kanunları, terörün finanse edilmesinin önlenmesini sağlayacak yasalar ve ceza yasalarının yazılmasında yer alan Prof. Dr. İzzet Özgenç, ekonomik krizin kontrolden çıktığını ve erken seçim kararı alınsa bile sorunun çözülemeyeceğini belirterek Meclis'in harekete geçmesini istedi. Özgenç, "Kaçınılmaz görünen ağır ekonomik bunalım sebebiyle OHAL ilanına toplum olarak hazırlıklı olmamız gerekir" yorumunda bulundu.

NUMAN KURTULMUŞ NE DEMİŞTİ?

Numan Kurtulmuş, Kilis’te bir araya geldiği STK temsilcileriyle konuşurken Türkiye’nin borçları konusunda şunları söylemişti:

“Türkiye ihracat yapacak, istihdamını attıracak, alın teriyle kazandığı dolarlar üzerinden de Türkiye’nin döviz ihtiyacını karşılayacak. Ele güne avuç açarak, Türkiye dışarıda dolar dilenen ülke asla bir daha olmayacaktır. Bir daha IMF gibi kuruluşlarının kapısına giderek, Türkiye kendi bağımsızlığını riske eden birtakım ekonomik reçeteler peşinde asla koşmayacaktır. Üreteceğiz, milletimizin gücüne güveniyoruz. Türkiye’nin her alanda çok büyük potansiyeli var.”

Kurtulmuş’un eşi Sevgi Kurtulmuş, başörtülü olduğu gerekçesiyle Haziran 1998’de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden ihraç edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN