Japon uzmandan "3 metrelik tsunami" uyarısı! Hatay, İzmir, Adana, Mersin...Türkiye için en kötü senaryoyu açıkladı

Japon uzmandan "3 metrelik tsunami" uyarısı! Hatay, İzmir, Adana, Mersin...Türkiye için en kötü senaryoyu açıkladı

Türkiye 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığı korkunç depremlerin yaralarını sarmaya devam ederken gözler uzmanlardan gelen uyarılara çevrilmiş durumda. Vatandaşlar 'Türkiye'de hangi bölgeler deprem riskinde? Hangi illerde deprem bekleniyor?' sorularını araştırırken ünlü deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Hatay, İzmir, Adana, Mersin için korkutan uyarıda bulundu. 3 metrelik tsunami geliyor! O bölgelerde yaşayan vatandaşlar hemen önleminizi alın.

Kahramanmaraş depremi ile büyük yara alan ülkemiz depremlerle sarsılmaya devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde büyük yıkıma neden olurken gözler deprem uzmanlarının uyarılarına çevrilmiş durumda. Deprem tahminleriyle ün kazanmış Yoshinori Moriwaki, Malatya'da yaptığı konuşmasında Türkiye için korkutan bir uyarıda bulundu. Hatay, İzmir, Adana, Mersin dikkat! Japon uzmandan "3 metrelik tsunami" uyarısı. Önüne gelen her şeyi yutacak. İşte detaylar haberimizde...

JAPON DEPREM UZMANINDAN TÜRKİYE İÇİN KORKUTAN UYARI

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Malatya'da katıldığı bir programada önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'de yapılan dayanıksız binalara dikkat çeken Moriwaki, 32 yıldır Türkiye'de yaşadığını ve Türkiye'nin de Japonya gibi depremle sık sık karşılaşan bir ülke olduğunu ifade etti.

japon-uzmandan-3-metrelik-tsunami-uyarisi-hatay-izmir-adana-mersin-turkiye-icin-en-kotu-senaryoyu-acikladi.jpg

Kahramanmaraş'taki depremin ardından, "Nerede deprem olabilir?" sorusu yöneltilen Moriwaki, şu uyarılarda bulundu:

"Kahramanmaraş depreminde Hatay çok hasar gördü çünkü zemin koşulları çok kötüydü. Maalesef Hatay'da daha sonra 2 kez deprem meydana geldi. Hatay'dan sonra Suriye ve Kıbrıs'a uzanan bir fay hattı bulunuyor.

3 METRELİK TSUNAMİ UYARISI!

Denizin altındaki bu fay kırılırsa tsunami riski ortaya çıkabilir; genel olarak bir metrelik bir dalga olabilir. En kötü senaryo ise hem deprem hem de kayma durumu yaşanması. Bu durumda en kötü senaryo 3 metrelik bir dalga. Deniz seviyesinden en az 3 metre yüksekte olmak önemli."

japon-uzmandan-3-metrelik-tsunami-uyarisi-hatay-izmir-adana-mersin-turkiye-icin-en-kotu-senaryoyu-acikladi-1.jpg

Tsunaminin Türkiye'de pek fazla görülmediğini belirten Moriwaki, İzmir depremindeki dalganın boyunun bir metre olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN