Kabızlıktan ölmüştü! Midesinden öyle bir şey çıktı ki... Aylar boyunca hep o iğrenç canlıyı yemiş

Kabızlıktan ölmüştü! Midesinden öyle bir şey çıktı ki... Aylar boyunca hep o iğrenç canlıyı yemiş

Günümüze kadar gelen bazı kalıntılar geçmişe ışık tutmaya devam edyor. Paylaşılan son görüntüler ise herkesi şoke etti. 1.200 yıl önce ağır bir kabızlık geçirerek ölen adamın kalın bağırsağı, normal çapının altı katına kadar şişmişti. Bu şişkinliği merak eden uzmanlar yaptıkları araştırmalar sonucunda korkunç gerçeğe ulaştı. Kabızlıktan ölmüştü! Midesinden öyle bir şey çıktı ki duyanlar kulaklarına inanamayacak. Aylar boyunca hep o iğrenç canlıyı yemiş!

Herkes ölümü yaşayacağını bilir ve herkesin tek isteği acısız bir ölüm olmasıdır. Arkeologlar yaptıkları son çalışma ile herkesi şoke etti. 1.200 yıl önce ağır bir kabızlık geçirerek ölen adamın kalın bağırsağından çıkanlar herkesi korkuttu. Kabızlıktan ölmüştü! Midesinden öyle bir şey çıktı ki görenler şaşıp kaldı. Aylar boyunca hep o iğrenç canlıyı yemiş! Uzmanlar bile gözlerine inanamadı.

TAM 1.200 YILLIK... MİDESİNDEN ÇIKANI GÖRÜNCE ŞOK OLACAKSINIZ

2019 yılında yaptıkları araştırmalarda arkeologlar ölümcül bir kabızlık vakası yaşayan ve kalın bağırsağı normal çapının altı katına kadar şişen bir adamın kalıntılarını keşfetti. Skiles mumyası Güney Teksas’ın Aşağı Pecos Kanyon Bölgesi’nde bulunan cesetlerde en dikkat çekeni ise 1.200 yıl öncesine ait yetişkin bir erkeğin mumyalanmış ceseti oldu. İyi korunan ceset hemen incelenmeye alındı.

Diğer mumyalanmış cesetlere göre çok iyi korunan bu kalıntıda tüm saçlar bulunmakta. Özellikle cesette görülen gastrointestinal sistemin çoğunu kapsayan çok büyük, kurumuş bir dışkı kütlesi görenleri şaşkına çevirdi. Dışkının boyutu göz önüne alındığında, dışkı maddesi araştırmacıların adamın ölümünden önceki aylardaki diyetini incelemesine olanak tanıdı. Ayrıca saçları, ekibin beslenmesini analiz etmesine imkan verdi.

hjjhj-9.jpg

Yapılan araştırmalar sonucunda adamın parazit kaynaklı Chagas hastalığından öldüğü, ölümünden önceki aylarda proteinleri yeterince ememediği ve bu durumu nedeniyle muhtemelen hareketsiz hale geldiği öğrenildi. Bu bilgiyle birlikte adamın ölürken toplumdan bakım görmüş olmalıydı. Buluntular arasında olağandışı miktarda çekirge tüketmiş olması da, 35-45 yıllık ömrünün sonunda kendisine iyi bakıldığına dair kanıtlar sağlıyor.

AYLAR BOYUNCA O İĞRENÇ ŞEYİ YEMİŞ

Nebraska-Lincoln Üniversitesi’nden profesör Karl Reinhard, “Çekirgelerin bacaklarını koparıyorlardı. Dolayısıyla ona çoğunlukla çekirgenin ezilebilen kısmı olan sıvı açısından zengin gövdeyi veriyorlardı. Protein oranının yüksek olmasının yanı sıra nem oranı da oldukça yüksekti. Yani kalın bağırsak büyümesi deneyiminin ilk aşamalarında yemek yemesi onun için daha kolay olmalıydı.” diyor.

ghhggh-2023-09-30t094935-187.jpg

Her ne kadar ilgilenilse de adamın ölümü pek hoş değildi. Dışkı maddesini taramalı elektron mikroskobu ile inceleyen Reinhard ve ekibi, genellikle sindirim sürecinden sağ kurtulan mikroskobik bitki maddesi olan fitolitleri buldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN