Kademeli emeklilik bekleyenlere güzel haber! Cumhur İttifakı resmen harekete geçti...

Kademeli emeklilik bekleyenlere güzel haber! Cumhur İttifakı resmen harekete geçti...

Kademeli emeklilik bekleyen milyonlarca vatandaşa müjdeli haber! Kademeli emeklilik bekleyenler bayram edecek! Adımlar atılmaya başlandı, Cumhur İttifakı resmen harekete geçti! İşte haberin ayrıntıları...

Cumhur İttifakı üyelerinden biri olan Yeniden Refah Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, kademeli emeklilik bekleyenleri heyecanlandıran bir açıklama yaptı.

'KANUN TEKLİFİNİ TBMM BAŞKANLIĞINA SUNUYORUZ'

Açıklamasında bir günle 17 yıllık kaybın yaşanmasının hiçbir şekilde anlaşılabilir tarafı olmadığını belirten Kılıç, “Bir gün sonra sigorta girişi olanlar 17 yıl sonra emekli olmak gibi anlaşılması imkansız bir hak kaybına maruz kaldılar. Bir gün önce sigorta girişini yaptırmış olanlar 43 yaşında bir gün sonra sigorta girişini yaptırmış olanların 60 yaşında emekli olmalarının adaletle, hakkaniyetle, hukukla izah edilebilir, anlaşılabilir tarafı bulunmamaktadır. Bu adaletsizliği düzeltecek kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

İttifak ortağı tarafından atılan bu adım, kademeli emeklilik bekleyen milyonlar için büyük bir heyecan kaynağı oldu.

ÇIRAKLIK VE STAJ SÜRELERİNİ DE KAPSAYACAK

kademeli-emeklilik-kimler-icin-3.webp

TBMM Başkanlığına sunulan teklifte çıraklık ve staj sürelerinin de sigortalılığa sayılmayanları da kapsayacak şekilde olduğunu belirten Kılıç, “Çıraklık ve staj süreleri sigortalılığa sayılmayanları da kapsayacak olan kanun teklifimizle birlikte kademeli emeklilik düzenlemesi getirilmiş olacak. Ve bu sayede bir günle 17 yıllık kaybın önüne geçilmiş olacak. Adalet, hakkaniyet, hukuk, vicdan bunu gerektirir. Ne gerekiyorsa onun yapılması yönünde biz adımımızı bu şekilde atmış oluyoruz.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN