Kadın gücüyle yapılıyor 10 günde 1 ton çıkıyor! Ev ekonomisine katkı: Kimse yaşa bakmıyor, büyük küçük herkes yapıyor

Kadın gücüyle yapılıyor 10 günde 1 ton çıkıyor! Ev ekonomisine katkı: Kimse yaşa bakmıyor, büyük küçük herkes yapıyor

Adana'da tarımla uğraşmayan kadınlar bu işe yöneliyor 10 günde bir ton ürün elde ediyor. Ev ekonomisinin en büyük kaynağı oluyor, cebinizi parayla dolduruyor. Bu işi yaparken kimsenin yaşına da bakılmıyor. Eli bıçak tutan herkes kolları sıvıyor.

Adana'nın dezavantajlı bölgelerinde yaşayan kadınlar, kendi emekleriyle hem ekonomik hem de sosyal hayatlarında güçlenmek için önemli bir adım atıyor. Güney Adana Girişimci Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, bu kadınları bir araya getirerek yerel lezzetler üretiyor ve ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Kadınlar, başta erişte olmak üzere birçok gıda ürününü üreterek geçimlerini sağlıyorlar.

10 GÜNDE 1 TON ÜRETİM

Kooperatif, kadınlara sağladığı olanaklarla hızla büyüyen bir üretim kapasitesine ulaşmış durumda. Kadınlar, 10 günde 1 ton erişte üretebiliyor ve aylık 3-4 ton üretim kapasitesine kadar çıkabiliyor. Ancak bu girişim yalnızca erişte ile sınırlı değil. Kadınlar, mevsimlik sebze ve meyveleri kullanarak reçel, salça, konserve gibi ürünler de üreterek gelir elde ediyor.

Kabuğunu kırmak isteyen kadınlar' erişte üretiyor

ÜRETİMDE BÜYÜME SAĞLANIYOR

Kooperatif Başkanı Suna Çetin, kadınların ekonomik gücünü artırmak için önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Aile içi şiddet görmüş veya çalışma hakkı ellerinden alınmış kadınlara öncelik verdiklerini söyleyen Çetin, Avrupa Birliği projeleri kapsamında aldıkları yeni makinelerle üretim kapasitelerinin iki katına çıktığını ifade etti. Bu sayede üretim çok daha hızlı ve verimli hale geldi.

YENİ MAKİNELER İLE VERİMLİ ÜRETİM

Kooperatif mutfağı, yoğurma, öğütme ve fırında kurutma makineleriyle donatılmış durumda. Bu yeni makineler sayesinde ürünler daha hızlı hazırlanabiliyor ve üretim süreci daha verimli hale geliyor. Başkan Çetin, "Kadınlarımızın ürettikleri ürünler, hem ekonomik hem de sosyal anlamda hayatlarını değiştiriyor," diyerek kooperatifin bu önemli katkısını vurguladı.

Girişimci kadınlar ayda yaklaşık 1 ton doğal erişte üretiyor

KADINLAR İÇİN YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Kooperatifin mutfağında çalışan iki çocuk annesi Zeynep Çakar, bu projeyle hayatında büyük bir değişim yaşadığını belirtti. Çakar, "Burada erişte, tarhana ve kuru meyve gibi pek çok ürün üretiyoruz. Hem kişisel anlamda güçlendim hem de ekonomik bağımsızlık kazandım," diyerek kooperatifin sunduğu fırsatların kendisi için ne kadar değerli olduğunu ifade etti.

Adana’daki bu kadın girişimi, büyük küçük demeden herkese fırsat sunarak kadınları ekonomik hayata katıyor ve onların sosyal statülerini güçlendiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN