Kadının beyninden çıkan akla hayale gelmezdi! Tıp dünyası şokta! İnsanda bir örneği yok: Tam 8 cm uzunluğunda…

Kadının beyninden çıkan akla hayale gelmezdi! Tıp dünyası şokta! İnsanda bir örneği yok: Tam 8 cm uzunluğunda…

Tıp dünyası böyle bir vaka göremedi. Kuru öksürük, ishal şikayetiyle gitmişti. Beyninden çıkanlar ise ağızları açık bıraktı. Doktorlar şoke oldu. İşte tüm detaylar…

Avustralya'nın başkenti Canberra'da yaşanan olay tüm dünyada şaşkınlıkla karşılandı. 3 hafta boyunca süren karın ağrısı, ishal, kuru öksürük, ateş ve geceleri aşırı terleme şikayeti ile hastaneye başvuran kadın herkesi şoke etti. Doktorlar daha önce böyle bir vakanın insanlarda görülmediğini belirtti. Emerging Infectious Diseases dergisinde yer alan bilgiler tıp dünyasını sarstı. 64 yaşındaki kadının şikayetlerinin asıl nedeni ortaya çıktı. İşte tüm detaylar…


HASTANEYE SEVK EDİLDİ

3 hafta boyunca süren karın ağrısı, ishal, kuru öksürük, ateş ve geceleri aşırı terleme şikayeti ile Ocak 2021 yılında hastaneye başvuran 64 yaşındaki kadının şikayetlerine 2022 yılında bir de unutkanlık ve depresyon eklendi. Canberra’da bir hastaneye sevk edilen kadın MR taramasına alınırken beyin fonksiyonlarında da anormallik tespit edildi. Anormal beyin aktiviteleri sonrasında kadının acil ameliyata alınmasına karar verildi.

beyin-solucani.jpg

TAM 8 CM UZUNLUĞUNDA

Ameliyata alınan kadının beyninden çıkanlar tüm dünyada şaşkınlık yarattı. Doktorlar Ameliyat sırasında kadının beyninden tam 8 santimetre uzunluğunda ve 1 milimetre genişliğinde canlı solucan çıkardı. “Ophidascaris robertsi” adlı solucan incelenmesi için laboratuvara gönderildi. Pitonlarda görülen bir parazit olduğu belirlenirken insanlar da daha önce böyle bir vakaya rastlanılmadığı aktarıldı.

solucan-beyin.jpg


İNSANDA BİR ÖRNEĞİ YOK


Yapılan incelemeler sonucunda tespit edilen parazitin insanlarda görülen bir örneği olmadığı belirtildi. Hastanın evinin yakınlarında bir göl olduğu tespit edilirken gölün çevresinde ise parazitin yaşadığı piton türünün yer aldığı vurgulandı. Kadının göl çevresinde dokunduğu ya da çevreden topladığı bitkilerden şüphelenen uzmanlar yılanın boşaltım yoluyla attığı parazitin yumurtasının kadının vücuduna girmiş olabileceğini aktardı. Tespit edilen vaka ile birlikte doktorlar, ileride hayvanlardan insanlara hastalık bulaşma riskinin de olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN