Kahramanmaraş'taki depremde 50 vatandaşın ölümüne neden olmuştu! 'Sıra dışı mimar' Hasan Alpargün Kıbrıs'a kaçtı!

Kahramanmaraş'taki depremde 50 vatandaşın ölümüne neden olmuştu! 'Sıra dışı mimar' Hasan Alpargün Kıbrıs'a kaçtı!

Pazartesi günü Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen depremler Türkiye'yi yasa boğarken Adana'da 14 katlı Hasan Alpargün Apartmanı da depremde yerle bir oldu. Apartmanın sahipleri baba Hasan Alpargün ile oğlu Hasan Can Alpargün'ün deprem günü Kıbrıs'a kaçtığı öğrenildi.

Pazartesi günü Kahramanmaraş'ta meydana gelen peş peşe iki deprem Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı adeta savaş alanına çevirdi. 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 20 bin 665 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, 80 bin 88 vatandaşımızın ise yaralanmasına neden oldu.

Bölgedeki arama-kurtarma çalışmaları hız kesmeden sürerken Adana'da 14 katlı Hasan Alpargün Apartmanının da depremde yerle bir olduğu ve apartmanın sahiplerinin depremden hemen sonra yurtdışına kaçtığı öğrenildi.

Cumhuriyet'ten Kardelen İnce'nin haberine göre; Adana'nın Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'nde kağıt gibi yıkılan 14 katlı Hasan Alpargün apartmanının sahipleri baba Hasan Alpargün ile oğlu Hasan Can Alpargün deprem günü Kıbrıs'a kaçtı.

"SIRA DIŞI BİR MİMAR" OLARAK TANITILDI 50 VATANDAŞIN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDU

Yaklaşık 50 vatandaşın ölümüne neden olan binanın müteahhit firması Alpargün İnşaat’ın sahibi Hasan Can Alpargün’ün 7 yıl önce verdiği röportajda aile şirketi olduklarını aktarırken yapılan binaları da, "Projelerde her şeyden önce dikkat ettiğimiz şey güvenilirlik ve depreme dayanıklılık" sözleriyle tanıttığı ortaya çıktı.

fordcfxwyaatxtu.jpg

Şirketin genç patronu bir reklam çalışması olarak verdiği röportajda “Sıra dışı bir mimar, Hasan Can Alpargün” ifadeleriyle anlatılmıştı. İnşaat şirketinin internetteki sayfasına ise girilemiyor.

KİM MİLYONER OLMAK İSTER'E KATILDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan, 50 vatandaşımızın ölümüne neden olan ve depremden hemen sonra Kıbrıs'a kaçtığı öne sürülen Alpargün İnşaat’ın sahibi Hasan Can Alpargün’ün 2020 yılında 'Kim Milyoner Olmak İster?' adlı yarışmaya katıldığı ortaya çıktı.

fordqhnwcae-clk.png

RÖNESANS REZİDANS'IN SAHİBİ DE KAÇIYORDU!

Hatay’ın Antakya ilçesinde, yapımı 2013'te tamamlanan ve 'Cennetten bir kare' şeklinde tanıtımı yapılan ve Kahramanmaraş'taki depremlerde yerle bir olan 12 katlı, 250 daireli Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Cokşun, yüklü bir miktar para ile Karadağ'a kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı.

250 daireli 'Cennetten bir kare' yerle bir olmuştu! Rönesans Rezidans'ın müteahhidi paralarla yurt dışına kaçarken yakalandı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN