Kahve diyip fil dışkısı içiriyorlar! Dünyanın hem en lezzetlisi hem de en pahalısı! Kilosu 1900 dolar

Kahve diyip fil dışkısı içiriyorlar! Dünyanın hem en lezzetlisi hem de en pahalısı! Kilosu 1900 dolar

Dünyanın en pahalı kahvesi olarak bilinen Kopi Luwak tahtından indirildi. Kahve diyerek fil dışkısı içiyor olabilirsiniz. Dünyanın hem en lezzetlisi hem de en pahalı kahvesi fil dışkısından üretiliyor. Üstelik ünlü zincirler bile bu kahveden yararlanıyor.

10 yıldır dünyanın en çok konuştuğu kahveler arasında yer alan Kopi Luwak, tahtından indirildi. Endonezya'da kafeslerde beslenen kedi benzeri hayvanlara yedirilen kahvelerden elde edilen bir kahve çeşidi olarak bilinen Kopi Luwak, hayvanların vücudunda fermantasyona uğrayarak dışkılarından ayıklanıp elde edilen bir kahve türü olarak biliniyordu. Artık dünyanın en pahalı kahvesi fillerin dışkısından aranıyor.

KAHVE Mİ İÇİYORSUNUZ YOKSA DIŞKI MI?

Uzun süredir gündemde yer alan Kopi Luwak kahvesi bugünlerde yerine fil dışkısı kahvesine bıraktı. Bu süreçte elde edilen kahvedeki tek fark hayvanlar olurken kullanılan yöntem benzerlik gösteriyor. Fillere yedirilen kahve çekirdekleri hayvanların sindirim sisteminden doğal yöntemlerle işlenerek dışkı olarak dışa atılmaktadır. Dil dışkısında aranan kahve çekirdekleri temizlendikten sonra lezzetli kahvelere dönüştürülüyor.

fillerden-kahve.jpg

HIZLA TÜM DÜNYAYA YAYILIYOR

Kahvenin en farklı hali olarak bilinen bu yöntem Tayland'dan tüm dünyaya yayılmaya başladı. Tayland'da yer alan girişimcilerin başlattığı bu teknik Uzakdoğu ülkelerinde yayılırken fillerin önemi de bir kez daha ülkelerde etkisini gösteriyor.

KAHVENİN EN DOĞAL HALİ FİLLER

Uzakdoğu ülkelerinde önemli bir yere sahip olan filler artık tüm dünyanın en değerli hayvanları haline dönüşmeye başladı. Dünyadaki en prestijli kahve olarak pazarlanan fil dışkısından elde edilen bu kahveler en pahalı kahve çeşidi olarak da bilinmektedir.

fil-diskisi-kahve.jpg

pirinç kepeği ile karıştırıldıktan sonra hayvanlara yem olarak veriler kahveler sindirim sisteminde işlenerek hayvan dışkısından ayrıştırılıyor. Fil karnında bulunan enzimlerin kahve çekirdeklerindeki proteinleri parçalayarak kısma sindirilmiş çekirdeklerin filin dışkısını ayıklanması ile pürüzsüz bir tat ortaya çıkarılıyor.

Bu işlemi yapan işçilere ise günlük 10 dolara yakın para ödenirken Diğer alanlarda Çalışan işçilere göre kazancın 2 kat daha fazla olduğu görülmektedir. Hayvanlar bu işlemden zarar görmezken kahve çekirdeklerini parçalamadan film midesine girmesi ile birlikte kahve çekirdeğindeki yağların dışa atılması sağlanıyor. Bu kapsamda filler herhangi bir kafein etkisine maruz kalmamaktadır.

fil-diskisi-kahve-1.jpg

KİLOSU 1900 DOLAR

Tayland'ın yalnızca bir çiftliğinde üretimi yapılan bu kahveler Black Ivory Coffee adıyla pazarlanmaktadır. Dünya piyasasında en pahalı kahve unvanını kazanan fil dışkısı kahvelerinin Michelin Yıldızı mekanlara yakışan bir lezzet olduğu belirtiliyor. Bu kahveyi tatmak isteyenlerin ise bir kilo kahve için 1900 doları gözden çıkartması gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN