Kamu görevlilerine emsal olacak dava

Kamu görevlilerine emsal olacak dava

Zonguldak’ta 14 yaşındaki Büşra’nın öldüğü, 18 öğrencinin yaralandığı okul servisi kazasına ilişkin 7 kamu görevlisi hakkında dava açıldı. Zanlılar, “görevi kötüye kullanma” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinden Muslu beldesine seyreden F.B’nin kullandığı lise öğrencilerini taşıyan midibüs, 14 Aralık 2022’de Çatalağzı mevkisinde şarampole devrildi. Kazada 2. sınıf öğrencisi Büşra Akın (14) yaşamını yitirdi, sürücü ve 18 öğrenci yaralandı. Gözaltına alınan şoför F.B. ile araç sahibi R.A. tutuklandıktan bir süre sonra serbest bırakıldı. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı, kazaya ilişkin 7 kamu görevlisi hakkında yeni bir iddianame hazırladı.

Soruşturma izni alınan, o dönem Kilimli Milli Eğitim Müdürlüğünde şube müdürü olan M.Y. (46), şef M.S. (37), memur K.B. (42), lisenin müdür yardımcısı E.B. (37), öğretmenler ve taşımalı eğitim komisyon üyeleri E.K. (31), M.K. (39) ile Karayolları 156. Şube Şefi S.A. (38); “görevi kötüye kullanma” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis talebiyle yargılanacak.

Sanıklara yöneltilen suçlamalar şöyle: “Servis aracı, ihale teknik şartnamelerine uygun değil. Mevzuat gereği talep edilen belgeler üzerinde gerekli inceleme ve sorgulamalar yapılmamış. Kara yolunda can ve mal güvenliği yönünden gerekli tedbirler alınmamış.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN