Kamyonetinin kliması bozuldu, yaptığı sistemle daha iyisini buldu! Soğuk havaya çözümü şok etti

Kamyonetinin kliması bozuldu, yaptığı sistemle daha iyisini buldu! Soğuk havaya çözümü şok etti

Sivas'ta bir kişi, kamyonetinin kliması bozulunca farklı bir sistem geliştirdi! Eskisinden daha iyi bir çözüm buldu! Hem pratik, hem de eskisinden de etkili...

Sivas'ın Zara ilçesinde hayvancılıkla uğraşan Habil Eser, kamyonetinin klimasının çalışmaması nedeniyle soğuk havaya karşı ilginç bir çözüm buldu. Zara ilçesinden Sivas'a yolculuk yapan Eser, aracının kliması işe yaramayınca soğuk hava karşısında zor durumda kaldı. Bu durumu çözmek için piknik tüpünü devreye sokan Eser, kamyonetin kabin kısmını piknik tüpüyle ısıttı. O anlar, yanında bulunan arkadaşı tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntü, izleyenlerden büyük ilgi gördü.

"DAHA HIZLI VE ETKİLİ"

soguklara-etkili-cozum.jpg

Klimadan daha etkili olduğunu belirten Habil Eser, "Hayvancılık işiyle uğraşıyorum. Sivas'ta bir köye gittiğimde hava çok soğuktu ve aracın kliması çalışmıyordu. Soğuk havaya dayanamayınca piknik tüpüyle aracın içini ısıtmaya karar verdim. Piknik tüpü, klimadan daha hızlı ve etkili bir şekilde aracı ısıtıyor. Bu yöntemi eski zamanlarda uzun yola gidenler kullanırmış, biz de aşırı soğuk bir günde bu yöntemi denedik. Aldığımız piknik tüpü sayesinde geri dönüş yolunda kendimizi ısıtarak güvenli bir şekilde eve döndük. Araç eski olduğu için içeri soğuk hava kolayca giriyor, bu nedenle bu yöntem bize çok yardımcı oldu" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN