Kar tatili başladı! Valilikler duyurdu: Okulların kar tatili olduğu iller listesi açıklandı

Kar tatili başladı! Valilikler duyurdu: Okulların kar tatili olduğu iller listesi açıklandı

19 milyon öğrencinin beklediği sömestr (Yarıyıl) tatili neredeyse başlamak üzere. Aileleri ile birlikte tatile çıkmak isteyen öğrencileri kar heyecanı sardı. Türkiye'nin bazı bölgelerini saran soğuk hava dalgası nedeniyle pek çok ilde okullar tatil edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı kar yağışı uyarılarının ardından, 15 Ocak 2024 Pazartesi günü bazı illerde okulların tatil edildiği bildirildi. Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle alınan bu önlemler şu şekilde:

  • Hakkari: Hakkari Valiliği, il genelinde yoğun kar yağışı ve muhtemel buzlanma riski sebebiyle 15 Ocak Pazartesi günü tüm okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ile özel öğretim kursları, Halk Eğitim Merkezleri ve Rehberlik Araştırma Merkezlerinde eğitime 1 gün süreyle ara verilmesine karar verdi. Ayrıca hamile ve engelli kamu personelleri de idari izinli sayılacak.

  • Giresun: Giresun Valiliği, kar ve buzlanma riski nedeniyle Çanakçı ilçesindeki tüm okullar ile Espiye, Tirebolu, Görele ve Eynesil ilçelerinin köy okullarında eğitime 15 Ocak Pazartesi günü için ara verildiğini açıkladı. Espiye, Tirebolu, Görele, Eynesil, Doğankent ve Güce ilçelerinde taşımalı eğitim gören öğrenciler de izinli sayılacak.

  • Trabzon: Trabzon Valiliği, hafta sonu etkili olan karlı ve buzlu hava şartları nedeniyle, 15 Ocak Pazartesi günü il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde sadece taşımalı eğitim yapan öğrenciler için eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Engelli ve hamile kamu personeli de bu tarihte idari izinli sayılacak.

  • Artvin: Artvin Valiliği, olumsuz hava koşulları ve buzlanma riski nedeniyle, 15 Ocak Pazartesi günü il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde sadece taşımalı eğitim gören öğrenciler için eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

Bu illerde yaşayan vatandaşların, hava durumu ve okulların tatil olup olmadığına dair güncel bilgiler için resmi açıklamaları takip etmeleri önerilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN