BUZ KELEKLERİ GÖLE HAPSETTİ
Balıkçılardan Ramazan Barsan ise göle balık tutmak için geldiğini ancak keleğini buz tutan gölden çıkaramadığını ifade etti. Son yıllarda bu kadar soğuk bir kış yaşanmadığını belirten Barsan, baraj gölünde su seviyesinin oldukça düştüğünü söyledi.
Barsan, “En son 2000’li yılların başında böyle bir kar yağışı olmuştu. O zamandan beri havalar bu kadar soğumamıştı. Şu anda baraj gölünde çok az su var. Bu yıl kar yağdı, eriyen karlarla birlikte su seviyesinin yükselmesini umut ediyoruz. Göl uzun zamandır bu kadar buz tutmamıştı. Yaklaşık 5 santimetrelik bir buz tabakası var” diye konuştu.
Buzu kırarak keleğini kurtarmaya çalıştığını ancak başarılı olamadığını aktaran Barsan, ağlarının ve balıkların buzun altında kaldığını, bu nedenle gölden ayrılmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.