Kar yağışı şubatı beklemeden lapa lapa yağacak! İstanbul dahil o iller için son dakika uyarısı

Kar yağışı şubatı beklemeden lapa lapa yağacak! İstanbul dahil o iller için son dakika uyarısı

Son dakika haberi... Hava sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrederken son iki gündür soğuk hava kendini göstermeye başladı. Soğuk havalarla birlikte vatandaşlar 'Kar ne zaman yağacak? İstanbul'a kar ne zaman geliyor?' sorularını araştırmaya başladı. Daha öncesinde İstanbul'a ne zaman kar yağacağını tahmin eden ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, beklenen haberi verdi. İstanbul dahil o iller için son dakika uyarısı yapıldı. O günlerde sakın dışarı çıkmayın.

Ocak ayında beklenen kar yağışı bir türlü ülkemize giriş yapamadı. Özellikle havaların mevsim normallerinin üstünde seyretmesi Türkiye'yi kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Vatandaşlar 'İstanbul'a ne zaman kar yağacak?' sorusunu araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı yapıldı. Soğuk hava dalgası geliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, beklenen haberi verdi. Şubat'ı beklemeden geliyor. İstanbul dahil o illere lapa lapa kar yağacak. O günlerde sakın dışarı çıkmayın. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları Türkiye'yi kuraklıkla karşı karşıya bıraktı. Uzmanlardan peş peşe uyarılar gelirken milyonlarca kişi 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak' sorusunu araştırıyor. Daha öncesinde İstanbul'a ne zaman kar yağacağını doğru tahmin eden Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, kar yağışı için tarih verdi. "Kar ile ilgili İstanbul dahil olmak üzere çok güzel gelişmeler var. Müjdelerimi bekleyin." diyen Kerem Ökten, müjdeyi verdi.

dsvdsvsd.jpg

KAYSERİ KARA DOYACAK! LAPA LAPA YAĞACAK

Kışın turistlerin gözdesi olan Kayseri kayak merkezleri aylardır kara hasret kaldı. İşletme sahipleri bu durumdan endişelenirken Kerem Ökten son dakika olarak duyurdu. O günlerde lapa lapa kar yağacağını belirten Ökten, "Kayseri'den Doğu'ya giden yol, bu sefer yolcu değil kar taneleri taşıyacak. Cuma gecesi Kayseri'de ve sabaha karşı Doğu Anadolu'da kuvvetli kar yağışları bekleniyor. Erciyes ve Palandöken kayak merkezleri de rahat bir nefes alacak." diyerek vatandaşları uyardı.

b1.jpg

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Beklenen karın Avrupa üzerinden geldiğini söyleyen Kerem Ökten, il il uyarılarda bulundu. Sıcaklıkların birden düşeceğini söyleyen Ökten, "Konya'da Cuma gecesi lapa lapa kar bekleniyor. Cephe çok kuvvetli olduğu için yağış yaklaşınca sıcaklıklar gece de olsa bir miktar yükselecek; bu nedenle kar yerde cıvık örtü oluşturacak. Sonraki geceler buzlanma var." ifadelerini kullandı.

BU TARİHLERDE SAKIN DIŞARI ÇIKMAYIN

Beklenen yağışların çok şiddetli şekilde geldiğini ifade eden Kerem Ökten, o günlerde sakın dışarı çıkmayın diyerek "Bahsettiğim Stratosferik darbe, meyvelerini vermeye başlıyor. "Önce kar gelecek, sonra Doğu'dan Canavar gelecek" demiştim. Bu akşam o Canavar kendini göstermeye başladı." dedi.

b2.jpg

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova çevreleri ile Kırklareli’nin kıyı, Balıkesir’in kuzey kesimlerinin hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

26 OCAK 2023 PERŞEMBE

h1.jpg

27 OCAK 2023 CUMA

h2.jpg

28 OCAK 2023 CUMARTESİ

h3.jpg

29 OCAK 2023 PAZAR

h4.jpg

30 OCAK 2023 PAZARTESİ

h5.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN