Kar yağışı Türkiye'yi esir alacak! Meteoroloji'den hepsi birden geliyor uyarısı: Kar, çığ, fırtına, kuvvetli sağanak yağış

Kar yağışı Türkiye'yi esir alacak! Meteoroloji'den hepsi birden geliyor uyarısı: Kar, çığ, fırtına, kuvvetli sağanak yağış

Son dakika haberi... Mart ayı ile birlikte etkili olan soğuk hava dalgası tüm yurdu etkisi altına almış durumda. Hava sıcaklıkları 3-4 derece birden düşerken vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İstanbul'a tekrardan kar yağacak mı?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Kar yağışı o tarihte tüm Türkiye'yi esir alacak! Hepsi birden yurdu vuracak. Sakın o gün dışarı montsuz çıkmayın!

Şubat ayında etkili olan sıcak hava dalgası Mart ayı itibariyle yerini soğuk havaya bırakmış durumda. Hava sıcaklıkları 3-4 derece birden düşerken gözler kar yağışına çevrilmiş durumda. Vatandaşlar 'İstanbul'a kar yağacak mı?' sorusunu araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. O tarihte kar yağışı tüm Türkiye'yi esir alacak! Hepsi birden yurda geliyor. O gün atkısız beresiz sakın dışarı çıkmayın. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Türkiye genelinin çok bulutlu, Van ve Iğdır dışında bütün bölgelerin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun iç ve batı kesimleri ile Balıkesir'in güneyi, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Antalya'nın doğusu, Ankara ve Eskişehir'in güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

fggffggf-2.jpg

Rüzgarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-100 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

KUVVETLİ YAĞIŞLAR GELİYOR!

Yağışların Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun iç ve batı kesimleri ile Balıkesir'in güneyi, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Antalya'nın doğusu, Ankara ve Eskişehir'in güney kesimlerinde yer yer kuvvetli sağanak, iç kesimlerde yer yer kuvvetli kar yağışı beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ggghhg.jpg

Rüzgarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi yaşanabilecek olumsuzlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

29 MART 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

b1.png

30 MART 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

b2.png

31 MART 2023 CUMA GÜNÜ

b3.png

1 NİSAN 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

b4.png

2 NİSAN 2023 PAZAR GÜNÜ

b5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN