Karadeniz Sahil Yolu'nda ana isale hattı patladı

Karadeniz Sahil Yolu'nda ana isale hattı patladı

Trabzon'da Karadeniz Sahil Yolu havalimanı mevkisinde bulunan ana isale hattının patlaması nedeniyle, havalimanını çevreleyen beton duvar üzerindeki demir korkuluk devrildi, karayolu da trafiğe kapandı.

Trabzon Havalimanı pistine paralel uzanan Karadeniz Sahil Yolu Pelitli mevkisinden geçen içme suyu temin edilen çelik ana isale hattında patlama meydana geldi.

Bilinmeyen bir nedenle saat 23.00 sıralarında meydana gelen patlama nedeniyle havalimanını çevreleyen beton duvar üzerindeki demir korkuluk devrildi ve göçük oluşan karayolu da trafiğe kapandı. Bölgeye gelen belediye ekipleri arızayı onarma çalışması başlattı ve havalimanına ulaşım da alternatif yoldan sağlandı. Meydana gelen patlamanın sokağa çıkma kısıtlaması saatlerine denk gelip, karayolun boş olması ise olası kazayı önledi. 

1.jpg

TİSKİ AÇIKLAMA YAPTI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Arıza yaşana bölgedeki mahallerde su kesintileri oluşabileceği bildirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

2-001.jpg

​"Esiroğlu Arıtma tesisine bağlı Pelitli Konaklar, Yalıncak, Kaşüstü, Kavala, Çilekli, Dolaylı, Yomra merkez ile Namık Kemal Mahallelerine içme suyu temin eden 800 mm çapındaki çelik ana isale hattında saat 23.00 itibariyle patlama meydana gelmiştir. Patlamaya bağlı olarak yukarıda bahsi geçen mahallelerde gecenin ilerleyin saatlerinde su kesintileri yaşanabilmesi muhtemel olup, arızanın giderilmesi adına çalışmalar başlamıştır. Arızanın 12 saat içerisinde giderilmesi planlanırken, depolardaki su seviyesinin vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılayacak seviyededir. Yine de herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına söz konusu mahallelerdeki vatandaşlarımızın içme suyunu iktisatlı kullanmaları önemle rica olunur."

3.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN