Karadeniz'den müjde! Çok büyük keşif haberleri gelebilir: Petrol için kollar sıvandı

Karadeniz'den müjde! Çok büyük keşif haberleri gelebilir: Petrol için kollar sıvandı

Karadeniz'den müjdeli haber duyuruldu! Çok büyük keşif haberleri gelebilir! Petrol için kollar sıvandı! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar müjdeyi duyurdu...

Özel bir televizyon kanalında enerji gündemine ilişkin yapılan değerlendirmelerde, Bayraktar önemli açıklamalarda bulundu.

Karadeniz'de Sakarya Gaz Sahası'nda doğal gaz üretimini artırmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Bayraktar, günlük doğal gaz üretiminin mayıs ayı gibi 5 milyon metreküpe çıkmasının hedeflendiğini dile getirdi. Ayrıca, bu sahada farklı lokasyonlarda rezervi artırabilecek yeni keşiflerin gelebileceğini ifade etti.

KARADENİZ'DE ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA PETROL MÜJDESİ GELEBİLİR

Bakan Bayraktar: Karadeniz'de birkaç ay içinde petrol keşfi için sondaj yapılacak

Petrol arama çalışmalarının da Karadeniz'de sürdüğünü vurgulayan Bayraktar, "Karadeniz'de petrol emaresi olduğunu düşündüğümüz bir keşif kuyusunu da önümüzdeki süreçte, birkaç ay içinde inşallah kazacağız" dedi.

Libya ve Somali'de yapılacak sismik çalışmalarla ilgili bilgi veren Bayraktar, Libya'daki bir kara sahasında anlaşmaya çok yakın olduklarını ve uluslararası petrol şirketleriyle ortaklık yapıldığını belirtti. Ayrıca, Somali ile ilgili olarak 2024 bitmeden tespit edilen bir lokasyonda sismik çalışmaya başlayacaklarını ve 2025'te keşif amaçlı bir derin deniz sondajını gerçekleştirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN